Un registre a Sant Cugat revela més irregularitats de la trama d'Iñaki Urdangarin


Temes relacionats

Esade demana a alumnes i professors que no parlin del cas Urdangarin amb la premsa (11/gen/12)

Urdangarin i la infanta Cristina van deixar diners al seu soci per comprar un habitatge a Sant Cugat ( 2/gen/12)

Registrada una fundació santcugatenca en la investigació del cas 'Palma Arena' (10/nov/11)

La policia rastreja una oficina de Sant Cugat buscant la pista d'una entitat vinculada al cas 'Palma Arena' (16/set/10)


  • Comparteix:

Entrada del local escorcollat

Entrada del local escorcollat

L'últim escorcoll de la Fundació Esport, Cultura i Integració Social, ubicada a Sant Cugat, ha tret a la llum més irregularitats comptables de l'Instituto Nóos, entitat presidida per Iñaki Urdangarin. En els documents trobats en aquest registre efectuat al gener, l'administrador de la trama i imputat en el cas, Marco Antonio Tejeiro, hi va fer constar l'estratègia de creuament de factures entre les diferents empreses vinculades a Nóos amb l'objectiu d'emmascarar els beneficis i obtenir avantatges fiscals. El mateix Tejeiro ja havia admès el delicte en declaracions davant del jutge i el testimoni dels 90 treballadors de l'entitat, que ha acabat aquest dimecres, ho ha confirmat.

'Objectiu: rebaixar a 270.000 euros els beneficis de Nóos Consultoria'. Aquesta és una de les anotacions de la mà de Marco Antonio Tejeiro que la policia va trobar a l'edifici de la Fundació Esport, Cultura i Integració Social, una de les empreses vinculades en la trama de corrupció que involucra el duc de Palma, Iñaki Urdangarin. En els documents hi consta la intenció de Tejeiro, encarregat d'administrar les empreses de Nóos, de creuar factures entre les diferents empreses per feines no realitzades. Els treballadors de l'entitat han confirmat davant del jutge instructor, José Castro, que l'institut imputava als convenis amb les administracions públiques tot tipus de despeses, inclosos els sous de les tasques domèstiques dels seus edificis.

La policia espanyola i una comissió judicial ja havien escorcollat la fundació santcugatenca el novembre passat, a la cerca de pistes que vinculessin l'Instituto Nóos amb el cas 'Palma Arena'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.