L'Ajuntament dóna suport a la nova acreditació exigida als directors d'escola


  • Comparteix:

Els directors d'escola s'hauran d'acreditar per dirigir els centres

Els directors d'escola s'hauran d'acreditar per dirigir els centres

L'àrea d'Eduació de l'Ajuntament veu amb bons ulls que els directors d'escola s'hagin d'acreditar per exercir el seu càrrec, tal com ha aprovat aquest dimecres la Generalitat. Segons Educació, la mesura ajudarà a millorar els coneixements dels responsables del centres i contribuirà a un millor funcionament de l'escola pública. En sentit contrari s'ha expressat la coordinadora de l'Associació de Mares i Pares (AMPA) de la ciutat, que considera que la mesura 'va en la mala direcció' i no solucionarà el problema del fracàs escolar.

Segons la regidora d'Educació, Esther Salat, professionalitzar la figura del director li atorgarà més autoritat i això afavorirà una millor gestió dels centres, especialment els de nova creació. Són declaracions a Cugat.cat.

Esther Salat

Ho trobo especialment interessant no per escoles ja consolidades sinó per a la creació de nous centres.


Salat també ha subratllat que els actuals directius de les escoles locals no tindran cap problema en assumir qualsevol tipus d'acreditació per esdevenir millors professionals.

Per contra, la presidenta de la coordinadora de l'AMPA de la ciutat, Charo Sebastián, ha puntualitzat que és possible que aquesta mesura tingui efectes positius en els instituts, però en les escoles de primària només dificultarà la feina dels directors.

Charo Sebastián

En les escoles el que importa és la relació amb el professorat, no la gestió econòmica.



La coordinadora de l'AMPA de la ciutat ha assenyalat que el fracàs escolar té poc a veure amb la professionalització de les direccions, i ha acusat la consellera d'ensenyament, Irene Rigau, de fer comparacions 'lesives i poc fonamentades' entre centres públics i privats.

Aquest divendres, el departament d'Ensenyament obre la convocatòria per acreditar els primers 80 directors. La mesura s'emmarca en la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), aprovada durant el govern del tripartit, i dins d'un acord marc de lluita contra el fracàs escolar. El requisit mínim per accedir a l'acreditació serà exercir o haver exercit la direcció durant quatre anys la direcció d'un centre, i superar un seguit de proves que demostrin la capacitat i competència del professional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.