La quarta edició de la Repera aproparà als santcugatencs les cooperatives agroecològiques


  • Comparteix:

Roda de premsa de la presentació

Roda de premsa de la presentació

Sant Cugat es convertirà aquest cap de setmana en punt de trobada entre cooperatives de consumidors i productors de productes agroecològics amb la quarta edició de la Repera. La cita, que compta amb la col·laboració de l'Ateneu, oferirà dissabte una fira a la plaça del Rei i una xerrada encaminada a donar a conèixer aquest sistema de producció i consum. La jornada de diumenge estarà dedicada a pensar el futur d'aquesta iniciativa.

Les paradetes de la fira obriran dissabte a la plaça del Rei a les deu del matí. A la mateixa hora i al mateix lloc es farà un taller d'hort. A dos quarts de dotze del migdia la Casa de Cultura serà l'escenari d'una xerrada introductòria al Segell Participatiu, és a dir, un certificat de garantia que s'estableix entre productors i consumidors. A dos quarts de tres hi haurà un dinar a càrrec de les Xicòries a TorreBlanca.

El responsable de Relacions Institucionals de l'Ateneu, Toni Ramon, explica que la iniciativa va en consonància amb l'esperit de l'entitat.

Toni Ramon

L'Ateneu va engegar l'EcoAteneu, on aglutinem les activitats de consum responsable. És a dir, de proximitats, autòcton i de temporada.



A la tarda les activitats es traslladen al Casal de Joves TorreBlanca i, a partir de dos quarts de cinc, les propostes giraran al voltant del sector agroecològic on les diferents cooperatives participants intercanviaran experiències. També hi haurà activitats pensades per als més petits. La jornada acabarà amb un sopar agroecològic i un 'Carnaval Verdulero' a partir de les nou.

El portaveu de la Repera, Fernando Daniel Saz, conegut com 'el Topo', descriu així l'objectiu de la trobada.

Fernando Daniel Saz

La intenció és més àmplia que promoure l'agricultura ecològica. També tractem qüestions socials i ambientals.




Diumenge la Repera s'instal·larà a la plaça de Pep Ventura i arrencarà amb un esmorzar a les nou del matí. A les deu s'iniciarà el debat sobre el futur de la Repera i al mateix temps hi haurà noves activitats per als més petits. Un dinar a dos quarts de tres tancarà la trobada.

A la iniciativa hi participen tres cooperatives santcugatenques: el Cavàs, la Civada i la Carbassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.