L'AFA torna a posar en marxa les sessions de tarda dels Grups d'Ajuda Mútua (GAM)


  • Comparteix:

Els malalts d'Alzheimer requereixen de cuidadors, que solen ser els mateixos familiars

Els malalts d'Alzheimer requereixen de cuidadors, que solen ser els mateixos familiars

L'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA) recupera el Grup d'Ajuda Mútua (GAM) en sessió de tarda, unes reunions quinzenals per a cuidadors de malalts d'Alzheimer que l'associació va haver de suprimir per la falta d'assistència. El grup ha aconseguit, ara, la participació de vuit cuidadors i per això torna a reunir-se dos cops al mes, de dos quarts de set a vuit del vespre, al Xalet Negre. Aquestes sessions, dirigides per una psicòloga, es combinen amb les que ja es feien en torn de matí.

La presidenta de l'Associació de Familiars d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA), Isabel Martínez, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5FM) que el GAM serveix perquè els familiars de malalts d'Alzheimer tinguin un espai on intercanviar i compartir experiències i resoldre dubtes.

Isabel Martínez

La gent pot pensar que aquests grups són tristos i no és cert. Canvien les persones i poden veure com altres persones afronten els seus mateixos problemes.


Dirigits per una psicòloga, el GAM es torna a reunir en torn de tarda, dirigits des de dimecres passat. El Grup d'Ajuda Mútua funcionava tradicionalment amb cuidadors més joves que treballaven durant tot el dia. Ara, gràcies a la inscripció de vuit persones que assistiran, l'AFA ha recuperat les sessions del Grup d'Ajúda Mútua cada primer i tercer dimecres de mes al Xalet Negre, de dos quarts de set a les vuit del vespre.

Martínez ha recordat, també, que aquells cuidadors que no vulguin assistir a sessions en grup, també disposen de l'atenció privada d'una psicòloga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.