El Carnaval de la ciutat s'obre a totes les edats


  • Comparteix:

La comissió de Carnaval vol obrir la festa a totes les franges d'edat de la ciutat i per aquest motiu el ball de dissabte a la nit serà gratuït per als majors de 40 anys. Enguany, la festa també s'amplia un dia més i divendres es coneixerà què serà la Xandri, la nova beguda santcugatenca que s'ha creat per aquesta ocasió. Dissabte acull el gruix de les activitats i diumenge és el torn del carnaval per als més petits.

Els responsables de l'organització del Carnaval han presentat en roda de premsa aquest dimecres les activitat que de divendres a diumenge ompliran la ciutat de la disbauxa pròpia de la festa que dóna pas a la Quaresma. La festa manté les cites tradicionals però incorpora una nova convocatòria divendres per escollir la Xandri, la beguda que vol esdevenir una tradició local, com ho és la pomada a Menorca.

Una altra novetat és la gratuïtat del ball de dissabte a la nit per a les persones de més de 40 anys. La membre de l'organització Eva Navarro ha explicat que d'aquesta manera volen que més gent se sumi a la celebració.

Eva Navarro

Volem que el Carnaval sigui una festa per a tothom. Cal anar més enllà de que els petits es disfressin, que tothom es deixi anar.


Dissabte acumula gran part de les activitats com el Ball de Gitanes, la rua i el concurs de comparses, el Cercataques i el ball. El regidor de Cultura, Xavier Escura, ha ressaltat el Ball de Gitanes com la tradició més pròpia de la ciutat.

Xavier Escura

El Ball de Gitanes és el que ens caracteritza com a santcugatncs i vallesans. És de les poques tradicions pròpies.





Diumenge els més petits celebraran el seu Carnaval amb una xocolatada i el Ball de Gitanetes que tindrà lloc a la plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.