El gall del Monestir dedica la ironia del seu pregó a les retallades i l'Ajuntament


Temes relacionats

La crítica social i els personatges fantàstics protagonitzen amb humor el concurs de comparses (18/feb/12)

Sant Cugat ja té beguda pròpia: el Xandri (18/feb/12)


  • Comparteix:

Les retallades han estat el tema central del pregó que ha pronunciat el gall del Monestir, personificat amb el rei Carnestoltes. El deute de la Generalitat amb l'Ajuntament, que ascendeix a 4'4 milions d'euros, també ha estat protagonista d'un discurs que ha brillat per l'ironia i el sarcasme habitual. La cercavila de gitanes i el posterior ball han posat el color a les celebracions.

La cercavila de gitanes ha arrencat aquest dissabte de Carnaval. Les parelles han recorregut l'eix de vianats des de la plaça de Lluís Millet fins arribar a la plaça d'Octavià, que s'ha omplert per a l'ocasió. Allà i amb els motors ja engegats, el rei Carnestoltes, el gall del Monestir, ha agafat el relleu per deixar anar la seva habitual ironia i crítica.

Enguany, el gall del Monestir ha criticat l'alcaldessa, Mercè Conesa, per no complir la promesa de no retallar els pressupostos. El rei Carnestoltes li ha preguntat a quin contenidor ha llençat les promeses.

Gall del Monestir

Es troba per aquí l'alcaldessa? Que va afirmar que a Sant Cugat no tindríem cap retall? A quin contenidor ha llençat la seva promesa?


D'altra banda, el gall del Monestir ha fet referència a les barraques de Festa Major i al deute de més de quatre milions que deu la Generalitat. En aquest sentit, ha vaticinat que l'Ajuntament no podrà pagar el salari dels mestres, metges i funcionaris.

Pregó Carnestoltes

La Generalitat encara no ens ha pagat el famós fons de competitivitat. A veure si els milions arriben aviat, que no podrem pagar els salaris dels mestres, metges i funcionaris.




En el repàs de l'actualitat, el rei Carnestoltes ha parlat de l'horari de tancament dels bars, de les escoles bressol i dels casos de corrupció. El discurs ha acabat amb un repàs dels actes organitzats per Carnaval, que també han comptat amb un nombrós Ball de Gitanes amb 120 dansaires i un dinar popular.

Pots escoltar el pregó íntegre aquí:

Gall del Monestir

Pregó íntegre del Gall del Monestir






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.