Miserachs: 'Vivim un transfranquisme'


  • Comparteix:

Moment de la presentació del llibre

Moment de la presentació del llibre

L'advocat i polític Pau Miserachs ha presentat el seu darrer llibre 'Ni República, ni democràcia. De la transició a la indignació' aquest divendres a la llibreria Alexandria. Es tracta d'un recull de més d'una seixantena d'articles dels anys de la transició espanyola i d'una dotzena a partir del 2011. Amb aquesta publicació, Miserachs ha mirat enrere i ha definit aquests 30 anys de postfranquisme com una etapa de falsa democràcia.

El polític, advocat i president de la Societat Catalana de Lliure Opinió, Pau Miserachs, també es va presentar a les llistes d'ERC durant la transició. De fet, l'autor del llibre ha destacat a Cugat.cat que durant els últims 30 anys no ha passat res, vist des del present. Miserachs ho atribueix a què durant la transició es van oblidar de crear una democràcia autèntica i per això ara vivim en una etapa de 'transfranquisme'.

Pau Miserachs

La nostra generació ha d'obrir camins i idees perquè el jovent que ve darrere trobi la manera de construir aquest país amb una democràcia autèntica. Ara tenim un 'transfranquisme'.



De la seva banda, la presidenta de la secció local d'ERC, Mireia Ingla, ha estat l'encarregada de la presentació del llibre, on ha subratllat que ara és el millor moment per a Catalunya per esdevenir independent.

Mireia Ingla

El nostre projecte polític té molt clar que només podem aspirar a un país lliure, políticament i des d'un punt de vista social. Segurament mai l'havíem tingut tant a prop com ara.






Miserachs ha conclòs el seu discurs afirmant que estar fora dels càrrecs polítics li ha permès tenir més llibertat a l'hora d'escriure els articles i evitar ser un simple espectador de la realitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.