Sant Cugat ja disposa del penó de Sant Medir restaurat


  • Comparteix:

El penó restaurat s'ha entregat al CRBMC

El penó restaurat s'ha entregat al CRBMC

El penó de Sant Medir ha estat entregat oficialment a la ciutat aquest dilluns al matí en un acte al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), ubicat a Valldoreix, que s'ha encarregat de restaurar-lo durant el darrer mes. La Penya Regalèssia va cedir la bandera a l'Ajuntament el desembre passat per arreglar els desperfectes que la peça havia patit al llarg dels anys. A partir d'ara, serà exposada de manera permanent al Museu de Sant Cugat.

La part tèxtil del penó, que data dels anys 40, ha passat per una reestructuració total i a fons després que el seu ús reiterat al llarg dels anys hagués desgastat el teixit i la pintura. La restauradora encarregada dels treballs, Maite Tomeu, ha assegurat que l'estructura de la peça fa que es degradi fàcilment.

Maite Tomeu

Al ser una pintura a l'oli sense una estructura rígida es desgasta més.


La restauració ha implicat desmuntar la pintura del teixit, arreglar les dues parts per separat i reintegrar-les després, a més de treure'n la brutícia i el rovell. El seu cost ha estat de 4.840 euros, dels quals més del 70% els ha pagat l'Ajuntament i la resta ha anat a càrrec del departament de Cultura de la Generalitat.

De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha agraït la donació que la Penya Regalèssia ha fet a la ciutat, i ha remarcat que el penó de Sant Medir recorda la tradició pagesa de Sant Cugat.

Mercè Conesa

És un reflex del passat agrícola de la ciutat.


A partir d'ara, la peça es mostrarà de forma permanent al Museu, a recer de la pluja i en condicions òptimes per a la seva conservació. A més, la voluntat de la Penya Regalèssia és encarregar una rèplica de la bandera al CRBMC, per poder-la fer servir durant els aplecs i d'altres activitats sense malmetre l'original.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.