Els comerciants del Centre-Vila denuncien pressions per adherir-se a Sant Cugat Comerç


Temes relacionats

L'equip de govern nega que pressioni l'associació Centre-Vila per integrar-se a Sant Cugat Comerç (22/feb/12)


  • Comparteix:

La majoria de comerços del carrer Santa Maria pertanyen a Centre-VIla

La majoria de comerços del carrer Santa Maria pertanyen a Centre-VIla

L'entitat que agrupa els comerciants del carrer de Santa Maria i entorn denuncia pressions per integrar-se a la nova associació que aplega les diferents entitats comercials de la ciutat, Sant Cugat Comerç (StC). Segons la presidenta de l'associació Centre-Vila, Esther Gorchs, l'Ajuntament ha pres partit per StC i, juntament amb la mateixa entitat, està dificultant la participació dels comerciants de la seva agrupació al Fora Estocs. Centre-Vila està rebent l'assessorament d'un advocat per trobar una solució a aquesta situació.

Centre-Vila va decidir en assemblea no integrar-se a la nova entitat que vol aglutinar tot el comerç santcugatenc. Aquesta decisió respon a la voluntat de mantenir les particularitats de cada associació de comerciants, fet que veien perillar si entraven a formar part de StC. Ara segons Centre-Vila, l'entitat que ha pres el relleu a la Federació d'Associacions de Comerciants de Sant Cugat no vol coordinar cap acció amb els no-associats i amenaça amb la pèrdua de certes prestacions que es vehiculen a través de la federació.

Així ho explica la presidenta de l'entitat comercial, Esther Gorchs, en declaracions a Cugat.cat.

Esther Gorchs

No ens deixen sortir pel Fora Estocs i ens han dit des de l'Ajuntament que possiblement altres botigues s'instal·lin davant dels nostres comerços.


En aquest sentit, Gorchs ha explicat que els comerços no associats tenen previst celebrar el seu Fora Estocs i que ja han sol·licitat els permisos corresponents per celebrar aquesta activitat el segon cap de setmana de març, un cop acabin les rebaixes.

Segons Centre-Vila, 'StC està arribant massa lluny en les seves pressions' ja que va obviar en els comerços no associats en la celebració del 'A 5.000 x hora', tot i que havien pagat la part que els corresponia. També denuncien que l'entitat que aglutina la majoria de comerciants està penjant cartells propis en suports que pertanyen a comerços no associats. Per ara, Centre-Vila està rebent assessorament jurídic i es reserven la possibilitat de recórrer als jutjats en cas que aquestes pressions vagin a més.

Cugat.cat també s'ha posat en contacte amb la presidenta de Sant Cugat Comerç, que no ha volgut fer declaracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.