FGC podrà operar a la xarxa d'interès general estatal i europea


  • Comparteix:

Aquest certificat homologa als trens de FGC a operar per tot Europa / Font: FGC

Aquest certificat homologa als trens de FGC a operar per tot Europa / Font: FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya ha obtingut el certificat de seguretat que li permetrà circular lliurement per tota la xarxa ferroviària d'interès general, formada per les infraestructures ferroviàries administrades per ADIF i per les Autoritats Portuàries als ports d'interès general. Aquest certificat autoritza l'empresa a habilitar als seus maquinistes i homologar els seus trens com a pas previ a operar per aquesta xarxa i també per tot Europa, segons contemplen els convenis d'homologació del certificat de la legislació ferroviària a nivell europeu.

D'aquesta manera, FGC podrà obrir noves línies de negoci amb Europa, una de les fites estratègiques que l'empresa té declarades prioritàries com a mesura per ampliar la seva quota i esdevenir, a mig termini, un operador de referència a nivell europeu mitjançant acords amb altres operadors logístics i grans productors.

Des de l'any 2009, FGC compta amb la llicència d'operador ferroviari de mercaderies, com a primer requeriment per operar en qualsevol tram de la Xarxa Ferroviària d'Interès General i europea. L'obtenció del certificat de seguretat era l'últim pas que mancava per poder fer circular els trens de l'empresa lliurement pels trams ferroviaris de la xarxa d'interès general, dels quals no n'és propietària, i també per la xarxa europea. Ara, amb l'obtenció d'aquest certificat per part del Ministeri de Foment, s'han superat tots els tràmits administratius per iniciar l'activitat fora de la xarxa pròpia d'FGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.