El sector de la comunicació de proximitat es reunirà a Sant Cugat per debatre sobre els models de futur


Temes relacionats

El CAC posa Cugat.cat com a exemple de l'aposta per la televisió a Internet (20/des/11)


  • Comparteix:

La jornada es farà el 6 de març a EsadeCreapolis

La jornada es farà el 6 de març a EsadeCreapolis

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) i l'Ajuntament organitzaran a Sant Cugat una jornada per debatre sobre els models de futur de la comunicació de proximitat. La trobada, que tindrà lloc el primer dimarts de març a les instal·lacions d'EsadeCreapolis, sorgeix de l'interès del CAC pel model de Cugat.cat com a exemple de transformació tecnològica i estratègica cap a una solució multiplataforma.

El de Cugat.cat és un dels models de referència per al regulador audiovisual català, que aposta per buscar alternatives sostenibles per a la comunicació de proximitat després de les dificultats del desplegament de la TDT local. Segons el CAC, els sistemes multiplataforma -que integren ràdio, televisió i diari electrònic- són una de les vies per aplicar de forma més eficient els recursos disponibles i fer viables uns mitjans que s'han de reinventar si volen continuar sent una eina al servei de la cohesió social dels pobles i ciutats de Catalunya. El CAC subratlla també l'oportunitat de futur que pot suposar la televisió connectada per als mitjans de comunicació locals, alguns dels quals han hagut de desmantellar els seus canals de TDT i ara s'han de reorientar cap a Internet.

Segons la regidora de Comunicació, Joana Barbany, celebrant la jornada a Sant Cugat el CAC reconeix que Cugat.cat és un dels mitjans que ha obert aquest camí de transformació i d'innovació.

Joana Barbany

Cugat.cat és un exemple de transformació de mitjans locals. És un orgull que el CAC prengui aquest model com a referència.



En aquest sentit, el director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ofereix el model santcugatenc a altres mitjans de proximitat que vulguin protagonitzar un canvi similar.

Miquel Herrada

Cal, més que mai, ser innovadors i creatius, i buscar nous models com la televisió connectada o la integració multimèdia.



La jornada, dirigida a professionals i empreses audiovisuals d'arreu de Catalunya, s'obrirà amb les intervencions de l'alcaldessa i el vicepresident del CAC. El director de Vilaweb, Vicent Partal, parlarà de l'adaptació dels mitjans tradicionals a Internet, i es veuran exemples de televisió local per Internet de l'entorn. Cugat.cat exposarà la seva transformació multimèdia i oferirà les claus d'un procés que pot ser útil per a altres mitjans de proximitat. També intervindran, entre d'altres, el director de l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el conseller delegat d'InOutTV. La jornada es clourà amb les intervencions del president del CAC i el secretari de Comunicació del Govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.