Es presenta l'informe 'L'Estat del Món 2003' davant alumnes dels instituts de Sant Cugat


  • Comparteix:

Montserrat Rumbau i Francesc Lozano.

Montserrat Rumbau i Francesc Lozano.

Gairebé 500 estudiants de secundària han omplert el Teatre-Auditori en la presentació del llibre 'L'Estat del món 2003', que organitza, cada any, els Amics de la Unesco valldoreix-Sant Cugat. La vida a l'univers ha estat el tema central de la trobada escolar que ha servit per donar a conèixer als joves l'excepcionalitat de la vida al món.

"L'Estat del Món", és una publicació anual del World Watch Institut, que analitza l'evolució d'indicadors socials i ambientals per tenir una mínima idea de com està el planeta. Un any més, els Amics de la Unesco, en col·laboració amb l'ajuntament, han presentat l'edició del 2003 als alumnes dels quatre instituts de secundària de Sant Cuat i l'escola Avenç. Gairebé 500 estudiants, d'entre 15 i 17 anys, s'han reunit al Teatre-Auditori per escoltar la conferència que, enguany, ha girat al voltant de la vida a l'univers. La presidenta de l'Associació Amics de la Unesco, Montserrat Rumbau, ens explica perquè han triat aquest tema.

Montserrat Rumbau

És un tema apassionant i atractiu per la canalla perquè, tal com diuen els científics, la vida en el planeta és un fet excepcional i s'ha de respectar.


El biòleg Francesc Lozano ha estat l'encarregat d'impartir la conferència en la qual ha parlat de l'evolució de l'univers i de com va arribar la vida a la terra, utilitzant un vocabulari entenedor. Lozano destaca alguns dels aspectes més curiosos.

Francesc Lozano

Casos com que el nostre univers va començar amb l'explosió del Big Bang, que els nostres cossos estan formats per matèria estelar o que quan, escoltem la immensitat còsmica ningú ens respon.


La jornada escolar ha acabat amb el passi d'una pel·lícula sobre l'univers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.