El Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de CO2 arriba a Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat participa a la 2a trobada del Pacte d'Alcaldes contra el Canvi Climàtic a Brussel·les ( 7/mai/10)

Sant Cugat ja forma part del pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic (11/feb/09)


  • Comparteix:

Sant Cugat referma la seva aposta en la lluita contra el canvi climàtic amb la presentació del Programa d'Acords Voluntaris que impulsa l'Oficina Catalana de Canvi Climàtic. L'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha presidit la jornada aquest dimecres, anima el sector públic i el privat a col·laborar amb la iniciativa per aconseguir reduir les emissions de CO2. Es tracta d'un programa dirigit a qualsevol organització, entitat o empresa que vulgui fer un seguiment voluntari de les seves emissions i es comprometin a reduir-les per mitigar l'efecte hivernacle.

Amb la mirada posada en el 2020, Sant Cugat ha acollit aquest dimecres la jornada sobre el Programa d'Acords Voluntaris per a la reducció de les emissions de gasos contaminants que la Generalitat impulsa arreu del territori català. L'objectiu és aconseguir reduir un 20% les emissions de CO2 abans de 2020 a tot el país i augmentar la producció i el consum d'energia a través de fonts renovables. El govern considera imprescindible la participació dels municipis i de les empreses privades per assolir aquesta fita.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha manifestat el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i ha recordat que el 2009 es va signar un Pacte europeu d'alcaldes i alcaldesses en aquest sentit. Conesa ha animat les empreses ubicades a Sant Cugat a adherir-se a aquesta iniciativa voluntària.

Mercè Conesa

Des de les ciutats hem de tenir cura per poder tirar endavant mesures que ens permetin assolir els objectius de 2020.



La directora general de Polítiques Ambientals de la Generalitat, la santcugatenca Marta Subirà, ha estat l'encarregada de clausurar la jornada i ha destacat que el fet que les empreses se sumin a aquest projecte implica un bon posicionament estratègic per a elles en termes ambientals i de canvi climàtic.

Marta Subirà

Les empreses o organitzacions que tenen interés a reduir els gasos d'efecte hivernacle es poden adherir a aquest programa.






Actualment, el Programa d'Acords Voluntaris té més de 30 adhesions formalitzades, a més de diverses sol·licituds. Entre les empreses adherides hi ha Mango i Endesa, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.