14 candidatures opten a un Premi Ciutat de Sant Cugat


Temes relacionats

Els Premis Ciutat de Sant Cugat s'entregaran en una cerimònia dedicada a Grau-Garriga ( 8/feb/12)

Els Premis Ciutat de Sant Cugat 2011 arribaran més austers, però amb la mateixa voluntat festiva (18/nov/11)


  • Comparteix:

7a edició de la iniciativa

7a edició de la iniciativa

Fins a un total de 14 candidatures han estat escollides finalistes per optar a un dels cinc Premis Ciutat de Sant Cugat. Els guardons, que volen donar visibilitat a personalitats o entitats de la ciutat que han destacat durant l'últim any en fets rellevants d'àmbits com la cultura, la política, els esports i la ciència, entre d'altres, es lliuraran en una cerimònia diumenge de la setmana vinent al Teatre-Auditori dedicada a l'artista Josep Grau-Garriga i amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat. Cugat.cat, que col·labora en la iniciativa, oferirà un seguiment especial i la retransmissió de la gala en directe des de la seva web.

La comissió de propostes dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2011 s'ha reunit aquesta setmana per decidir quines seran les candidatures finalistes a optar a un dels guardons d'enguany.

L'Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics (ASDI) opta a un premi per haver celebrat el seu 30è aniversari. També per una efemèride, en aquest cas per als 10 anys, és la proposta que es fa de l'Associació de Parkison. Del món associatiu destaquen també les candidatures dels Castellers de Sant Cugat per haver aconseguit ser colla de 8 en el seu 15è aniversari, la Fundació Victòria dels Àngels per la difusió constant de l'obra de Victòria dels Àngels i per fer-ho des de Sant Cugat - ciutat que la soprano va escollir per passar els darrers anys de la seva vida -, i la Sala Rusiñol per haver difós durant 25 anys el valor de la pintura figurativa a la nostra ciutat.

La santcugatenca Àssum Esteban, creadora del personatge infantil Teo que enguany ha fet 35 anys, també és finalista d'aquesta edició. Però no és l'únic nom propi que hi destaca: Oriol Abril, un santcugatenc de 15 anys membre de l'Associació Astrofísica de Valldoreix-Sant Cugat, és finalista per la descoberta de l'asteroide 2011NR que circula entre Mart i Júpiter. També ho és Verònica Bronstein, que ha aconseguit dinamitzar les activitats lectores dels més petits de la ciutat amb la segona edició del Festival 'Petits! Grans! Llibres!'. D'altra banda, Pilar Gefaell opta a un dels cinc guardons per haver participat molt activament en totes les activitats ciutadanes fins al dia de la seva mort.

També destaquen empreses vinculades a Sant Cugat entre les candidatures finalistes. Una és Cinesa, que ha celebrat 20 anys de cinema a Sant Cugat amb la renovació de tota la seva maquinària i vuit anys amb el Cicle de Cinema d'Autor programat per Àngel Comas. Les altres dues companyies són Ubisoft Entertainment per la creació del nou videojoc 'Les aventures de Tintín: El secret de l'Unicorn', versió per a Nintendo 3DS i l'adaptació al sistema Kinect de la XBox360, produït íntegrament a Sant Cugat des de la seva idea inicial fins al seu desenvolupament final. Una altra és Grifols, l'empresa farmacèutica catalana que ha inaugurat la nova seu corporativa al municipi que acull la direcció general, els serveis corporatius, la direcció científica, l'àrea de màrqueting i la seu de Gri-Cel, companyia del grup dedicada a la investigació de teràpies avançades. Altres divisions de Grifols es traslladaran properament a la ciutat.

Del món esportiu enguany destaquen el Club de Futbol Mira-sol Bacco, que va celebrar el seu 40è aniversari, i la Unió Esportiva Sant Cugat, que celebra els seus primers 25 anys d'existència i de foment i transmissió dels valors de l'esport en l'educació dels més joves.

Els Premis Ciutat de Sant Cugat es lliuraran diumenge de la setmana vinent en una cerimònia al Teatre-Auditori dedicada a l'artista Josep Grau-Garriga i amb l'actuació de l'Orquestra Simfònica Sant Cugat (OSSC). Cugat.cat, que col·labora en la iniciativa, oferirà un seguiment especial i la retransmissió de la gala en directe des de la seva web. La 7a edició també distingirà amb dues medalles d'or l'artista Josep Grau-Garriga i l'exalcalde Lluís Recoder.

Els Premis Ciutat de Sant Cugat segueixen comptant amb el patrocini d'Autocugat i la col·laboració de Cugat.cat i el setmanari Tot Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.