Gossos llebrers i de caça consciencien Sant Cugat de la seva problemàtica


  • Comparteix:

Els llebrers són grans animals de companyia

Els llebrers són grans animals de companyia

Santcugatencs propietaris de gossos llebrers i podencs han reunit aquest dissabte una vintena d'animals a la 2a Trobada Sant Cugalgos i Podencs. Amb aquesta iniciativa s'ha conscienciat la ciutadania de la problemàtica amb aquest tipus de gossos, que són maltractats i abandonats quan deixen de fer servei per a la caça i les curses. A més, durant la trobada, s'han recollit donacions per a organitzacions que treballen amb aquests animals i s'ha mostrat el seu caràcter afable a possibles famílies adoptives.

És la segona vegada que propietaris de gossos d'aquestes races s'han reunit a la ciutat per fer visible la problemàtica. L'organitzadora de la trobada, Sara Fortea, ha explicat de què serveixen aquestes reunions.

Sara Fortea

Volem apropar a la gent, perquè es vegi que són animals molt carinyosos i tranquils, a veure si algú s'anima a adoptar-ne un.



La majoria dels 20 gossos que han participat aquest dissabte a la trobada són animals que havien estat abandonats i maltractats abans de trobar una família. Una sort que no corren molts gossos d'aquestes races, que són tractats cruelment quan ja no fan servei. Fortea ha resumit la situació.

Sara Fortea

Es fan servir per a curses il·legals o caceres i després els abandonen i els maltracten. Són uns 60.000 a l'Estat espanyol i necessiten acollida.






Els propietaris també reclamen que la regulació legal de la cria d'aquests animals i les sancions contra pràctiques prohibides s'endureixin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.