La comunitat andalusa a la ciutat reivindica els seus orígens i el relleu generacional


  • Comparteix:

Les celebracions del Dia d'Andalusia d'aquest cap de setmana han reivindicat les tradicions pròpies d'aquells veïns que fa anys que van arribar a la ciutat i del seu relleu generacional. El Centro Popular Andaluz (CPA) ha estat l'escenari del ball i el 'potaje', que han reunit centenars de santcugatencs entorn unes tradicions que també volen ser una alternativa per gaudir tot i la crisi. El president del CPA, Antonio Rodríguez, ha destacat que el relleu generacional d'aquestes tradicions està garantit amb el jovent.

Més de 200 persones s'han apropat al Centro Popular Andaluz (CPA) durant aquest cap de setmana per gaudir de les celebracions del Dia d'Andalusia. L'actuació de Las Girasoles i Las Malvalocas, a més d'un pica-pica i el tast del vi d'honor durant la primera jornada, i 'potaje' andalús aquest dissabte han servit per no oblidar les arrels i reunir-se amb els amics, coneguts i socis de l'entitat.

El regidor de Relacions Institucionals, Francesc Carol, ha subratllat la importància de recordar els orígens andalusos i la qualitat de Catalunya com a país d'acollida.

Francesc Carol

No hem de rebutjar els orígens que tenim. El fet de ser catalans està format per la gent que ha vingut a formar part de Catalunya. Oblidar els nostres orígens no és l'opció viable, hem de mantenir-los en el record.


El 'potaje' continua sent el plat estrella de les celebracions del Dia d'Andalusia. Per garantir la seva continuïtat, el Centro Popular Andaluz (CPA) prepara cursos de cuina per traspassar aquesta tradició culinària a les noves generacions. Ho ha explicat el president del CPA, Antonio Rodríguez.

Antonio Rodríguez

El potaje està garantit. Posarem en marxa un taller de gastronomia.



La commemoració del Dia d'Andalusia d'enguany s'ha avançat una setmana per evitar la coincidència amb la festivitat de Sant Medir, que té lloc aquest dissabte. El Dia d'Andalusia commemora el referèndum del 1980 que reconeixia l'autonomia a la comunitat andalusa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.