Neix la Comissió Territorial d'Urbanisme, que tramitarà els expedients de l'àmbit metropolità


Temes relacionats

El Govern aprova la creació de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona (27/des/11)


  • Comparteix:

La comissió s'ha constituït aquest dilluns a Barcelona

La comissió s'ha constituït aquest dilluns a Barcelona

La Comissió Territorial d'Urbanisme, que tramitarà els expedients urbanístics de 35 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona, entre ells Sant Cugat, ja és una realitat des d'aquest dilluns. La nova comissió, aprovada per decret a finals d'any i presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, serà vigent fins que s'hi sumi la ciutat de Barcelona, quan serà reemplaçada per la Comissió d'Urbanisme de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

L'àmbit d'actuació de la comissió és el de l'Àrea Metropolitana de Barcelona excepte la capital, que té comissió pròpia. Perquè es produeixi la fusió de Barcelona i els altres 35 municipis caldrà esperar a l'aprovació definitiva del Pla Director Urbanístic (PDU) de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

La presidència de la Comissió Territorial d'Urbanisme de l'àmbit metropolità de Barcelona recaurà en el conseller de Territori i Sostenibilitat i la vicepresidència en el president de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Pel que fa a les vocalies, hi haurà 10 vocals en representació de la Generalitat -cinc del departament de Territori i Sostenibilitat i cinc dels altres departaments- i 10 del Consell Metropolità. També podrà assistir a les reunions de la comissió un representant de l'Estat espanyol, amb veu i sense vot. Els acords s'adoptaran per majoria simple dels assistents i, en cas d'empat, el vot del conseller decantarà el resultat. D'altra banda, podran ser convidats a participar en la comissió els alcaldes dels ajuntaments dels quals s'estigui tramitant el programa d'actuació urbanística municipal o bé la seva revisió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.