L'ermita de Sant Medir, a punt per a la visita dels santcugatencs


Temes relacionats

Sant Cugat celebrarà els cinc anys d'agermanament amb Alba a Sant Medir ( 1/mar/12)

Entrevista a l'historiador Domènec Miquel sobre Sant Medir (29/feb/12)


  • Comparteix:

La missa és un dels moments més concorreguts de la Diada

La missa és un dels moments més concorreguts de la Diada

L'ermita de Sant Medir espera aquest dissabte l'arribada de centenars de santcugatencs per celebrar la festivitat del copatró de la ciutat en una jornada carregada d'activitats i on els Geganters de Sant Cugat tindran l'honor de ser els banderers. La Penya Regalèssia, organitzadora de la diada amb l'Ajuntament, ha destacat que està tot preparat amb l'entorn arranjat i amb mobiliari nou a l'ermita. Una delegació de la ciutat d'Alba serà l'altra gran protagonista del dia en la commemoració del cinquè aniversari de l'agermanament amb Sant Cugat.

L'historiador i director de la revista Gausac, Domènec Miquel, ha destacat que la llegenda de Sant Medir és totalment falsa, inventada partint del culte de Sant Sever, i que es va difondre al voltant dels segles VII i VIII. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons', de Cugat.cat (91.5FM).

Domènec Miquel

Aquest culte de Sant Sever es va assimilar a una persona i un paisatge local.


La celebració de la festivitat començarà a les nou del matí amb una xocolatada popular a la plaça d'Octavià, que anirà seguida, mitja hora més tard, amb la cercavila dels Banderers de Sant Medir acompanyats dels Geganters de la ciutat. El seguici finalitzarà a la plaça de la Vila amb la recepció per part de l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Al punt del migdia, a l'ermita, hi haurà consecutivament la ballada de sardanes amb la Cobla Contemporània, l'arribada dels banderers i el lliurament de la bandera a l'alcaldessa, l'ofici i el cant dels goigs, i les actuacions dels Gegants i els Castellers. A les tres de la tarda, la cobla tancarà els actes amb més sardanes.

El Monestir acollirà, a les sis de la tarda, el concert d'orgue a càrrec d'Hector París.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.