La celebració de Sant Medir llueix de nou després de dues edicions amb mal temps


Temes relacionats

Sant Cugat i Alba refermen l'agermanament entre els municipis per Sant Medir ( 3/mar/12)

Rogeli Pedró explica la llegenda de Sant Medir ( 3/mar/12)


  • Comparteix:

Els gegants de la ciutat, a l'ermita de Sant Medir

Els gegants de la ciutat, a l'ermita de Sant Medir

La festivitat de Sant Medir ha tornat a aplegar aquest dissabte centenars de santcugatencs entorn de l'ermita dedicada al copatró de la ciutat. Després que en les dues darreres edicions el mal temps deslluís la celebració, un temps benigne ha acompanyat una jornada en què els Geganters han estat els banderers. Una cercavila, la pujada a peu a l'ermita, les actuacions de les entitats de cultura popular i el dinar a l'esplanada han amanit la jornada. Reviu la festivitat de Sant Medir a Cugat tv

Una xocolatada a la plaça d'Octavià ha estat el primer dels actes de la jornada. Havent esmorzat, ha estat el moment per fer la cercavila pel centre de Sant Cugat. El recorregut ha acabat a l'ajuntament, on l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha rebut la comitiva, encapçalada pels banderes d'enguany, els Geganters.

Posteriorment, ha començat el camí a peu per arribar a l'esplanada de l'ermita de Sant Medir. Allà, s'hi han congregat centenars de santcugatencs de totes les edats per celebrar la festivitat. Actuacions de les entitats de cultura popular han acompanyat els assistents abans del dinar a l'entorn de l'ermita.

El cap de colla dels geganters de Sant Cugat, Jordi Sibina, ha explicat què ha significat pel Joan i la Marieta el dia d'avui.

Jordi Sibina

És un gran dia per a nosaltres, molt emocionant. El camí ha estat dur, però gràcies a la colla hem pogut arribar.



A l'esplanada, també s'hi han apropat residents de Gràcia, a Barcelona, ja que Sant Medir també se celebra en aquest barri de la capital.



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet aquesta valoració de la jornada.

Mercè Conesa

Ens ha acompanyat el bon temps i ho hem pogut celebrar amb els geganters i la delegació d'Alba.





El bon temps ha fet que l'esplanada s'omplís al llarg del matí de persones vingudes de Sant Cugat i d'altres poblacions.

Assistents

És la primera vegada que vinc amb un grup d'amics. / Feia molts anys que no venia perquè treballo fora de Sant Cugat. / Des que tinc sis mesos no he fallat mai a Sant Medir.





Sant Medir, copatró de la ciutat amb Sant Pere, va morir a mans de l'exèrcit romà per salvar el bisbe de Barcelona. Medir era un pagès que vivia a Collserola al segle IV després de Crist.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.