Jordi Casas radiografia l'onada migratòria al país al llibre 'Els barris dels nous catalans'


  • Comparteix:

Xavier Escura, Jordi Casas i Domènech Miquel, durant la conferència

Xavier Escura, Jordi Casas i Domènech Miquel, durant la conferència

La crisi econòmica ha provocat un increment del rebuig dels ciutadans autòctons davant els immigrants, coincidint en un moment en què la immigració ha disminuït per la manca de feina. Aquesta és una de les impressions que recull el llibre del santcugatenc Jordi Casas, 'Els barris dels nous catalans', un assaig sobre l'arribada de la nova immigració a Catalunya durant els darrers 10 anys. Jordi Casas ha presentat el llibre aquest divendres a la Casa de la Cultura davant unes 90 persones.

L'historiador Jordi Casas ha presentat aquest divendres el llibre 'Els barris dels nous catalans', un estudi sobre les onades migratòries que han arribat a Catalunya en els darrers 10 anys.

Casas ha destacat que la crisi ha augmentat el rebuig dels autòctons davant els immigrants, al mateix temps que la falta de llocs de treball fa que la immigració disminueixi. Tot i la crisi, Casas avisa que no es preveu un buidatge dels immigrants.

Jordi Casas

Anar-se'n, per a ells, és una frustració, el fracàs d'un projecte. La gent aguanta com pot perquè no té millors perspectives.


'Els barris dels nous catalans' es divideix en dues parts. En la primera, Casas explica la importància de la immigració per Catalunya. La segona part està formada per 11 capítols on es detalla els moviments migratoris en 12 barris de Catalunya, com el Raval de Barcelona, el centre històric de Lleida, Vic i Salt, entre d'altres.

Unes 90 persones han assistit a l'acte, que ha comptat amb una presentació a càrrec del regidor de Cultura, Xavier Escura, i l'historiador Domènech Miquel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.