Amnistia debat la defensa de la llibertat sexual i els drets a la dona en una xerrada


  • Comparteix:

Álex David Sánchez en un moment de la seva intervenció

Álex David Sánchez en un moment de la seva intervenció

La dona com a botí de guerra a Colòmbia i la falta de llibertat sexual a Hondures han estat els temes que han centrat el col·loqui que ha acollit l'Ateneu aquest divendres. La xerrada, organitzada per Amnistia Internacional (AI) a Sant Cugat, ha estat dirigida per la defensora i periodista colombiana Mary Luz Avendaño i l'infermer hondureny Álex David Sánchez, amenaçat al seu país per la seva condició sexual.

La defensora i periodista del diari El Espectador, Mary Luz Avendaño, ha denunciat les nombroses violacions sexuals que pateixen les dones a Colòmbia per part dels paramilitars i els narcotraficants de la zona. Aquest fet, pel qual ha rebut amenaces contra la seva vida, es produeix tant a zones rurals com als barris perifèrics de Medellín. Malgrat aquesta situació, no es tenen dades estadístiques ja que la majoria d'aquestes dones no denuncien per por i per desconeixement.

Així ho ha subratllat Avendaño a Cugat.cat.

Mary Luz Avendaño

És una situació molt delicada, no existeixen registres fidedignes ja que aquestes víctimes no són donades a denunciar els fets moltes vegades perquè no saben que és un delicte.


De la seva banda, l'infermer hondureny Álex David Sánchez, defensor dels drets del col·lectiu LGTB (Lesbianes, Gais, Bisexuals i Transsexuals) al seu país, ha estat amenaçat per la seva orientació sexual i ha lamentat la falta de disposició de les administracions hondurenyes per evitar la discriminació per orientació sexual. Sánchez també ha destacat el bon estat dels drets sexuals a Espanya, en comparació amb el seu país. Són declaracions a Cugat.cat.

Álex David Sánchez

El dret a la llibertat d'expressió és un dels drets més fonamentals i és un dels que hem vist que millor pot gaudir el ciutadà i resident espanyol.







El col·loqui ha estat organitzat per Amnistia Internacional aquest divendres a l'Ateneu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.