Dos projectes d'investigació de la UAB sobe virus porcins, premiats per Boehringer Ingelheim


  • Comparteix:

Vista aèria de la planta santcugatenca

Vista aèria de la planta santcugatenca

La companyia farmacèutica Boehringer Ingelheim, amb seu a Sant Cugat, ha reconegut dos projectes d'investigació realitzats a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el Premi Europeu d'Investigació en Circovirus Porcí Tipus 2 (PCV2). Aquesta és la cinquena edició d'uns guardons patrocinats per la multinacional que reconeixen els treballs d'investigació d'una afectació que ha causat grans pèrdues econòmiques a la indústria porcina.

Les investigacions premiades que s'han fet a la UAB són 'Evaluació de la viabilitat de l'erradicació del circovirus porcí tipus 2 (PCV2) mitjançant la vacunació massiva simultània de truges i garrins' a càrrec de la doctora Marina Sibila, i 'L'efecte de la vacunació sistemàtica davan el PCV2 a llarg termini en l'evolució del virus', a càrrec de la doctora Tuija Kekarinen.

El jurat dels premis està format per un equip d'investigadors europeus especialitzats en investigació porcina aplicada. Els treballs premiats reben una aportació econòmica de 25.000 euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.