La Coordinadora d'AMPA creu que les dues zones d'inscripció atempten contra el model educatiu públic


Temes relacionats

La ciutat rebutja la implantació de la zona escolar única (20/mar/12)

El PP vol que Sant Cugat sigui zona única d'inscripció escolar ( 5/mar/12)


  • Comparteix:

Imatge de l'escola Catalunya, a Mira-sol

Imatge de l'escola Catalunya, a Mira-sol

La coordinadora d'Associacions de Mares i Pares (AMPA) de la ciutat considera que les dues zones d'inscripció escolar que es posaran en marxa el curs vinent 'trenquen' el model de l'escola de barri que persegueix l'ensenyament públic. En declaracions a Cugat.cat, la presidenta de la coordinadora, Charo Sebastián, assegura que el sistema de set zones d'inscripció que hi havia fins ara era el millor per garantir la cohesió social i evitar la creació de guetos.

Els canvis que ha fet a Sant Cugat el departament d'Ensenyament, substituint les set zones per dues, faran que les inscripcions escolars es reparteixin entre el centre i la resta del territori. Un fet que, segons Sebastián, pot comportar que hi hagi famílies que no puguin portar els seus fills a l'escola que tenen més a prop.

La presidenta de la coordinadora d'AMPA, Charo Sebastián, opina que el nou model imposat per la Generalitat afecta plenament l'escola pública.

Charo Sebastián

Les set zones permetien fer perdurar el centre de barri i garantien la cohesió social dels alumnes.


Sebastián ha defensat també que el model d'inscripció que hi havia fins ara, el de set zones, era el més òptim per lluitar contra la creació de guetos i el que propiciava l'arrelament dels alumnes i les escoles al barri on viuen.

La zona A d'inscripció escolar engloba les escoles Catalunya, Ciutat d'Alba, Ferran i Clua, la Floresta, l'Olivera i Turó de Can Mates; els instituts Arnau Cadell i Leonardo da Vinci; i els centres concertats El Pinar, La Farga i Thau.

La zona B inclou les escoles Collserola, Gerbert d'Orlhac, Joan Maragall, Pi d'en Xandri i Pins del Vallès ; els instituts Angeleta Ferrer i Pla Farreras; i els centres concertats Avenç, Pureza de María, Santa Isabel i Viaró.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La representativitat de la coordinadora està posada en entredit, des de fa temps, tampoc crec que sigui un acord de "tota la coordinadora" ni s'hagi consensuat aquesta declaració. Des d'aquesta coordinadora fa temps que s'està fent un seguidisme exagerat de la regidoria d'educació.

Joan Valentí Freixes. Enviat el 21/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.