El CAP Turó de Can Mates s'inaugura com un model de prestació assistencial


Temes relacionats

La Generalitat condiciona l'Hospital Vicente Ferrer a la millora econòmica (23/mar/12)

L'obertura del tercer CAP reordenarà el mapa d'atenció primària local (13/mar/12)


  • Comparteix:

El nou CAP Turó de Can Mates obrirà aquest dilluns les portes com un exemple del model assistencial que el Servei Català de la Salut (CatSalut) està aplicant a la resta del territori. Això ha explicat aquest divendres el conseller de Salut, Boi Ruiz, a l'acte inaugural de l'equipament en què l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha vist l'obertura del CAP com un avenç en la millora de la prestació sanitària a la ciutat. El CAP Turó de Can Mates, dirigit per Josep Maria Mercader, atendrà en un període inicial 18.000 usuaris.

L'objectiu és que els més de 3.000 metres quadrats distribuïts en planta i tres pisos del tercer CAP serveixin a la llarga per atendre fins a 30.000 santcugatencs, tot i que de moment només donarà servei a 18.000. De moment, incorpora l'especialitat d'otorinolaringologia i aglutina els serveis ja existents de neurologia, odontologia, salut sexual i la secció infantil-juvenil del Centre de Salut Mental. La redistribució de la ciutat en tres àrees de salut implica, a més, que 30.000 persones hagin de canviar de centre de referència, i unes 40.000 canviïn de metge de capçalera, segons el CatSalut.

La inauguració oficial del nou Centre d'Atenció Primària (CAP) Turó de Can Mates ha tingut lloc aquest divendres de la mà de l'alcaldessa, Mercè Conesa, i el conseller de Salut, Boi Ruiz. Es tracta del tercer centre de la ciutat, dirigit per Josep Maria Mercader, fins ara director del CAP Olesa de Montserrat. El titular de Salut de la Generalitat, Boi Ruiz, ha afirmat que el model d'assistència primària del nou equipament és el que s'està estenent arreu del país.

Boi Ruiz

És l'atenció sanitària com a primer nivell de resolució per resoldre en aquest àmbit problemes que abans es resolien en altres.




L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha felicitat per la posada en marxa del tercer CAP de la ciutat i espera que això sigui un inici de camí per ampliar les especialitats al municipi.

Mercè Conesa

A partir d'aquí no tenim cap dubte que podrem fer una atenció correcta i més especialitzada.



El CAP Turó de Can Mates, que entrarà en funcionament aquest dilluns, comptarà amb una parada d'autobús de la Línia 2 al davant del centre, ubicat a la carretera de Vallvidrera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.