L'escola bressol de les Planes reformularà el servei el curs vinent


Temes relacionats

Les Planes ja té escola bressol amb una capacitat per a 27 alumnes (10/set/11)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Mercè Conesa i Lluís Recoder en el moment de la inauguració del centre

Imatge d'arxiu de Mercè Conesa i Lluís Recoder en el moment de la inauguració del centre

L'equip de govern redefinirà el servei que presta l'escola bressol El Molí de les Planes a causa de la seva baixa ocupació i la disminució de la dotació que la Generalitat aporta al Patronat Municipal d'Educació, responsable de la gestió de l'espai. Aquesta reformulació passaria per la concertació o externalització del servei per garantir la viabilitat del centre, inaugurat fa set mesos. La reducció de la partida del govern al patronat també afectarà els altres centres que gestiona, com el conservatori i l'Escola Municipal d'Art i Disseny, la qual cosa es traduirà en una disminució dels costos dels serveis.

Set mesos després de la seva inauguració, l'escola bressol El Molí viurà una reconversió del servei de cara al curs 2012-2013. Així ho ha decidit la regidoria d'Educació després de constatar el descens del pressupost de la Generalitat al Patronat Municipal d'Educació que s'ocupa de l'escola bressol planenca.

Tot i que l'Ajuntament ha mantingut la seva aportació al patronat, l'equip de govern reformularà el tipus de servei del centre per garantir-ne la continuïtat. Els motius d'aquest canvi són el desconeixement de la quantitat que aportarà el govern de la Generalitat els propers tres mesos i el curs vinent, la baixa ocupació de les places ofertades i la situació econòmica actual.

La regidora d'Educació, Esther Salat, ha explicat a Cugat.cat algunes de les alternatives que s'estan estudiant des de l'Ajuntament per garantir la viabilitat del projecte, entre les quals destaquen la gestió privada, l'externalització o la modificació del centre en un servei d'acollida per a infants.

Esther Salat

Estem valorant mantenir el servei a través de l'externalització o de la cessió de l'espai.




L'escola bressol El Molí va néixer el setembre passat com un dels projectes previstos de la Llei de barris, que demanava un espai on tenir cura dels menors de tres anys a les Planes per ajudar les famílies amb la conciliació laboral.

Amb una capacitat inicial de 27 alumnes, el centre dóna servei actualment a un total de 9 famílies, les quals tenen una plaça assegurada a l'escola bressol municipal en cas que el centre es vegi obligat a tancar. Ho explica Salat a Cugat.cat.

Esther Salat

En el cas que no es continués el servei, es garanteix a les famílies una plaça a l'escola bressol municipal.





La reducció de la partida del govern al Patronat Municipal d'Educació també afectarà tots els centres que en formen part, com són el conservatori i l'Escola Municipal d'Art i Disseny. El consistori haurà de reduir costos per posar-se a nivell del que demana la normativa per aquests tipus de centres.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El passat 26 de març de 2012 la Regidora d'Ensenyament de Sant Cugat del Vallès ens va anunciar als pares que la llar d'infants el Molí es veu obligada a tancar les portes (a no ser que alguna empresa externa pugui fer-se càrrec). De fet l’Escola Bressol ni tan sols ha estat inclosa a la guia de llars d'infants de Sant Cugat, per aquest any vinent. Realment es trist però es molt difícil que en el curt temps que queda per la preinscripció cap empresa es pugui fer càrrec. En qualsevol cas, els veïns, pares i mares, ens sentim defraudats perquè després de fer aquesta inversió i una vegada inaugurada i fetes les corresponents fotos polítiques, no entenem perquè l'Ajuntament no aposta per mantenir la llar d'infants ni un any mes. Això sí, en cas que la Escola Bressol no es faci servir, hauràn de tornar a invertir per rehabilitar l'edifici (tant els banys com el mobiliari son minis) Una vegada més els més desfavorits son els que pateixen (Les Planes un barri amb uns 1200 habitants que es queda sense llar d’infants i els més petits que havien apostat per la llar hauran de tornar a adaptar-se amb un altre espai i nous professors)

Esther González. Enviat el 27/mar/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.