Càritas reflexiona a Sant Cugat sobre el futur de la seva acció arran de l'augment de demanda solidària


Temes relacionats

Una quinzena de santcugatencs utilitza el menjador social de Càritas (11/feb/12)

El recapte d'aliments de Càritas evidencia una ciutat més solidària (12/des/11)


  • Comparteix:

Els voluntaris de la diòcesi de Terrassa de Càritas es reuneixen per primera vegada a Sant Cugat

Els voluntaris de la diòcesi de Terrassa de Càritas es reuneixen per primera vegada a Sant Cugat

La primera trobada de voluntaris de la diòcesi de Terrassa de Càritas, celebrada aquest dissabte al Centre Borja, ha reflexionat sobre un nou full de ruta de l'organització. La conjuntura actual ha disparat la demanda solidària i l'associació s'ha trobat darrerament amb una manca de recursos per satisfer tots els casos. Aquesta problemàtica ha centrat precisament la reflexió del primer aplec de col·laboradors de la diòcesi terrassenca de Càritas, de la qual depèn la seu santcugatenca. La cita ha comptat amb l'assistència de més de 300 voluntaris.

La conferència 'Justícia, Solidaritat i Caritat', a càrrec de l'enginyer i exministre d'Indústria Joan Majó, ha marcat els eixos bàsics sobre els quals es fonamenta la crisi i les seves conseqüències actuals. En el cas dels organismes de caritat, l'excés de demanda ha obligat a optimitzar recursos, fet que ha impedit darrerament donar un servei íntegre a totes les famílies necessitades.

Una taula rodona moderada per la directora de Televisió de Catalunya, Mònica Terribas, ha abordat el futur de l'acció de Càritas en aquesta línia. El debat ha comptat amb el director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez; l'experta en bioètica Elvira Durán, el catedràtic en Antropologia de la UAB Ramón Nogués i el treballador social de Càritas de Vic Joan Vera.

Segons la responsable d'Acció Social de la diòcesi de Terrassa, Pilar Taché, el futur de l'entitat hauria de passar per potenciar l'autosuficiència dels demandants oferint-los més eines formatives.

Pilar Taché

Ens falta saber quins camps formatius hem de treballar millor, com poder donar a la gent més capacitats.



Més de 300 voluntaris de Càritas han participat d'aquest primer aplec de l'entitat a Sant Cugat. El jazz de '5 de swing' ha posat el toc musical a la jornada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.