La sèrie documental 'Parlen les dones' preserva la memòria històrica local


Temes relacionats

Sant Cugat dedica el març a les dones amb la implicació de tota la ciutadania (28/feb/12)

'Parlen les dones' recull les vivències d'una vintena de santcugatenques entre 1912 i 1936 ( 9/jul/09)

Una obra recollirà les vivències de les dones de Sant Cugat de principis del segle XX (12/mar/09)

Un estudi dóna veu a les santcugatenques dels anys 1918 a 1936 (21/mai/08)


  • Comparteix:

Sant Cugat dóna veu a la memòria històrica de la ciutat entre els anys 1912 i 1936 amb la sèrie documental 'Parlen les dones' produïda per Cugat.cat a partir del llibre homònim de Tate Cabré i Daniel Romaní, arran d'un estudi impulsat per l'Ajuntament. Aquest dilluns s'han presentat en societat els 13 capítols que a partir d'aquest dimecres i setmanalment s'estrenaran a Cugat tv amb l'objectiu que la memòria femenina no es perdi.

A través de 13 capítols d'entre 10 i 15 minuts de durada, la sèrie recull les memòries de 17 dones que relaten com era la vida a Sant Cugat al primer terç del segle XX. El fil conductor de la sèrie és la veu d'aquestes dones, constituint una contribució de primer ordre a la preservació de la memòria històrica local. Els 13 capítols aborden qüestions fonamentals per reconstruir la vida quotidiana de la societat santcugatenca de l'època, amb temes com l'escola, el festeig, la religió, el sexe, el treball, les festes i tradicions, el lleure i la mort, entre d'altres.

La periodista i historiadora Tate Cabré ha dit durant la roda de premsa que aquests documentals expliquen l'essència de la història santcugatenca.

Tate Cabré

Representa l'ADN de Sant Cugat en estat pur. Els testimonis expliquen de manera real i autèntica com era Sant Cugat.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que ha presidit la presentació de la sèrie documental, ha explicat que gràcies a aquests testimonis s'ha pogut reconstruir la història de la nostra ciutat.

Susanna Pellicer

Va ser curiós com a través de les entrevistes vam poder redactar com era la història de Sant Cugat durant aquest període.


El director de Cugat.cat, Miquel Herrada, ha afegit que treballs audiovisuals com aquests són importants no només per conèixer el nostre passat, sinó també per donar respostes als comportaments humans actuals.

Miquel Herrada

Pensem, i això entronca amb la voluntat de servei públic que té Cugat.cat, que és important conèixer d'on venim per saber per què som com som.


La presentació d'aquesta sèrie documental és un dels actes de commemoració del Dia de la dona que Sant Cugat allarga durant tot el mes. El punt final serà dissabte a les dotze del migdia amb la projecció dels documentals a la Casa de Cultura.

La sèrie 'Parlen les dones' estarà a la venda a la botiga de Cugat.cat properament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.