Optimisme entre els deunciants de l'Estat espanyol per tortures en la vista orla a Estrasburg


  • Comparteix:

Ramon Piqué i Eduard Pomar estan entre els 15 denunciants.

Ramon Piqué i Eduard Pomar estan entre els 15 denunciants.

Optimisme entre els 15 catalans que van denunciar tortures per part de la Guàrdia Civil durant l'operació contra l'independentisme català ordenada pel jutge Garzón l'any 92. Després de la vista oral celebrada ahir al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg, el santcugatenc Ramon Piqué, ha assegurat que estan esperançats ja que l'advocat de l'Estat ha estat incapaç de donar arguments convincents per justificar que no s'obrís una investigació sobre aquest tema en el seu moment.

Ramón Piqué, un dels denunciants, no ha pogut ocultar el seu optimisme després de la vista oral celebrada a Estrasburg. I és que segons ha explicat, el representant de l'Estat Espanyol no ha pogut justificar el fet que en el seu moment no s'investiguessin les denúncies per maltractaments d'una quinzena de detinguts.

Per a Piqué, aquesta falta d'arguments sumat a l'interés expressat pel Tribunal per aclarir els fets, fa que puguin sentir-se optimistes respecte la sentència.

Ramón Piqué

Vistes les intervencions, i veient el que preocupava al Tribunal, creiem provable que la sentència ens sigui favorable i desitgem que sigui un punt d'inflexió en la pràctica de la tortura en aquest país.


Després de la vista oral, el Tribunal ha anunciat que en el termini d'uns 2 mesos dictaminarà si admet a tràmit la denúncia i donarà ja un veredicte.

D'altra banda, i també ahir, el col·lectiu de denunciants va aconseguir una altra victòria, amb l'anunci d'un acord entre diferents partits i ONG's per portar a terme diferents iniciatives parlamentàries en contra de les tortures. Ho explica el mateix Piqué.

Ramon Piqué

HI ha un acord que s'ha fet públic pel quel pensen portar iniciatives parlamentàries dirigides a donar suport a les recomanacions de l'ONU.


I és que un dels objectius dels denunciants és lluitar perquè es modifiquin aquells aspectes de la lesgilació que permeten que es puguin exercir tortures, com són la incomunicació o el fet que els detingust no tinguin dret a un advocat o un metge forense de la seva confiança.
Formacions com ERC, ICV o associacions com Alerta Solidària i Cristians contra la Tortura ja han anunciat el seu compromís per treballar per tal que es compleixin les recomanacions dictades pel comitè contra la tortura de l'ONU:



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.