La Casa de Cultura proposa tècniques per permetre la gent amb poca mobilitat viure a casa seva


  • Comparteix:

La jornada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

La jornada ha tingut lloc a la Casa de Cultura

Donar a la gent gran o amb discapacitats les eines per poder seguir vivint a casa seva és l'objectiu de la jornada 'Com a casa enlloc', que s'ha celebrat aquest dimarts a la Casa de Cultura. La iniciativa ha consistit en xerrades adreçades a la formació pràctica de persones cuidadores, professionals de l'àmbit sanitari i entitats socials santcugatenques. Un grapat de persones han assistit a aquesta iniciativa, organitzada pel Centre de Vida Independent amb el patrocini de la Fundació Once.

La jornada ha començat amb una xerrada sobre l'adaptació funcional a la llar per explicar com afavorir que les persones amb dependència puguin passar a casa seva el màxim temps possible. L'organitzadora de l'activitat i conductora de la xerrada sobre tècniques assistencials, Lluïsa Pla, ha explicat a Cugat.cat que Catalunya hauria de copiar el model dels països nòrdics.

Lluïsa Pla

Al nostre país la gent prefereix quedar-se a casa abans que fer servir ajudes tècniques.




En la mateixa direcció, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha assegurat que adaptar les llars per fer-les aptes a la gent amb mobilitat reduïda és l'estratègia a seguir en els propers anys.

Susanna Pellicer

És molt més barat adaptar les llars que construir residències.


A la jornada també ha participat l'equip multidisciplinari del Centre de Vida Independent que ha conduït una conferència adreçada a professionals sobre la utilització de productes de suport.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.