Eugeni Vives : 'Les nuclears sempre invertiran en seguretat'


Temes relacionats

Vives: 'Hem d'aprendre lliçons de Fukushima per aplicar a les centrals' (13/abr/11)

Eugeni Vives: 'Les nuclears espanyoles compleixen la normativa' (18/mar/11)

L'energia nuclear centrarà el quart dia del curs d'estiu de la Unipau (20/jul/08)


  • Comparteix:

Imatge de la central japonesa

Imatge de la central japonesa

L'energia nuclear haurà d'anar de la mà de les energies renovables en un futur proper. Aquesta és l'aposta del portaveu de la Societat Nuclear Espanyola, el santcugatenc Eugeni Vives, que ha participat en una conferència-sopar sobre l'energia nuclear aquest dimarts al Rotary Club Sant Cugat. Vives també aplaudeix l'aposta de la ciutat per les energies renovables i afirma que cal veure amb bons ulls els projectes que representin una eficiència energètica per als municipis.

Vives ha matisat que l'energia nuclear ha de continuar tenint un paper fonamental en el panorama energètic mundial, però ha afegit que les energies renovables, en especial l'eòlica, han de tenir un paper de suport considerable. El també enginyer industrial assegura que el carbó i el gas només caldria fer-los servir en cas de molta demanda, com per exemple durant l'estiu.

Vives també ha tingut present l'incident que va afectar fa un any la central nuclear de Fukushima i ha explicat que les centrals nuclears espanyoles han fet diverses proves i han millorat la seva eficiència en cas d'una catàstrofe natural. El portaveu de la Societat Nuclear Espanyola ha assegurat que malgrat la difícil situació econòmica la seguretat sempre serà una prioritat.

Eugeni Vives

Les inversions en seguretat són assumibles tot i que s'encareixi el cost. Les empreses elèctriques ho faran sempre perquè és el principi bàsic.


Vives reconeix que després del desastre japonès les postures a favor i en contra de l'energia nuclear s'han radicalitzat, però ha puntualitzat que la resposta de cada país també depèn de les seves necessitats energètiques.

En el capítol de consum energètic, el santcugatenc ha aplaudit el projecte local d'Smart City de l'Ajuntament perquè és eficient i ha destacat que podria ser un referent per a altres municipis. Vives considera que si l'Ajuntament ha apostat per aquest projecte és perquè la situació econòmica és bona.

Eugeni Vives

Afortunadament estem en un Ajuntament que pot fer-ho. Aquestes lliçons es podran exportar a altres municipis.



El portaveu de la Societat Nuclear Espanyola ha participat com a ponent en la conferència-sopar del Rotary Club Sant Cugat, titulada 'L'energia nuclear: avui i demà' i que ha tingut lloc aquest dimarts al vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.