L'Escola de Pau de la UAB reflexiona aquest cap de setmana sobre la situació de la dona en països en conflicte


  • Comparteix:

L'acte té el suport de la Coordinadora per la Solidaritat i de l'Ajuntament.

L'acte té el suport de la Coordinadora per la Solidaritat i de l'Ajuntament.

L'Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma celebra aquest cap de setmana unes jornades dedicades a la realitat de la dona en els països en conflicte com l'Afganistan, Colòmbia i el Sàhara. La jornada, que inclou un tast de dolços d'arreu del món, s'inclou dins els actes de celebració del Dia Mundial contra la Violència Domèstica.

Dones afganeses, colombianes i del Sàhara exposaran el seu testimoni sobre com viu especialment el col·lectiu femení els conflictes que es viuen en aquests països. Malgrat que en el Primer Món encara perviuen situacions de desigualtat, en regions en guerra, la situació de la dona és encara més greu. Segons ha explicat Alícia Barbero, de l'Escola de Pau, sovint la dona acaba sent també botí de guerra:

Alicia Barbero

La dona en aquests països és sovint botí de guerra.


Després del passi de tres videos, s'obrirà una taula rodona sobre el fenomen de la dona i la immigració. Posteriorment es degustarà té amb dolços provinents d'arreu del món. La jornada acabarà amb una actuació de ritmes i sons de dones amb la percussió de guitarres, saxos i acordions.
Tot plegat, segons Barbero, per evidenciar que tot i la situació que es viu en aquests països, la dona conserva, encara, capacitats per construir la pau:

Alicia Barbero

No obstant, la dona té capacitat constructiva de la pau.


De fet, ja dies que els aparadors de les botigues del carrer Santiago Russiñol exposen cartells sobre dones de Colòmbia, Sàhara i l'Índia. Els actes se celebraran dissabte a la Casa de Cultura a partir de les 6 de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.