El Dia Mundial del Parkinson posa l'accent en la quotidianitat dels malalts


  • Comparteix:

Roda de premsa de presentació dels actes

Roda de premsa de presentació dels actes

Conscienciar sobre les dificultats quotidianes dels afectats de Parkinson és l'objectiu de les activitats organitzades a la ciutat amb motiu del Dia Mundial d'aquesta malaltia. Dissabte de la setmana vinent tindrà lloc la tercera Cursa de relleus 'Corre pel Parkinson', la taula informativa de la delegació local de l'Associació Catalana del Parkinson i el concert solidari. Dimecres, també de la setmana vinent, Dia Mundial del Parkinson, el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC) acollirà la projecció del film '10 muntanyes, 10 anys', una metàfora sobre les dificultats dels pacients d'aquesta malaltia neurodegenerativa.

La projecció de '10 muntanyes, 10 anys' inicia els actes d'aquest dia mundial. Es tracta d'una pel·lícula que narra l'ascens de l'escalador Enzo Simone a 10 de les muntanyes més altes del món amb l'objectiu de recollir fons per la lluita contra el Parkinson i l'Alzheimer. Simone va engegar el projecte després que dos familiars contraguessin aquestes malalties.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, destaca la voluntat participativa dels actes.

Susanna Pellicer

Tots els actes són per apropar-nos al Parkinson amb un punt de vista divertit i amable. És la millor manera perquè la gent hi participi.


La resta d'activitats tindran lloc dissabte de la setmana vinent. Al matí tindrà lloc la tercera edició de la cursa de relleus que enguany se celebra a 70 ciutats de tot el món. També al matí hi haurà la taula informativa que s'instal·larà a la rambla del Celler on a banda d'informar es proposarà un joc als assistents. El president de la delegació local de l'Associació Catalana del Parkinson, Esteve Sala, explica l'activitat que han preparat amb motiu de la diada.

Esteve Sala

És un joc que posa als participants en situacions que simulen les dificultats que ocasiona aquesta malaltia.


La jornada finalitza amb el Concert Solidari per al Parkinson que tindrà lloc a l'Aula Magna del Conservatori Municipal de Música Victòria dels Àngels. El recital anirà a càrrec de la pianista Mireia Frutos i començarà a les sis de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.