Sant Cugat torna a viure la celebració del Via Crucis


Temes relacionats

Més de 200 fidels acompanyen un Via Crucis que busca créixer (23/abr/11)

Sant Cugat recupera la processó del Via Crucis (21/abr/11)


  • Comparteix:

Imatge del Via Crucis de l'any passat

Imatge del Via Crucis de l'any passat

El Via Crucis recorrerà aquest divendres els carrers de la ciutat per recordar el camí que va seguir Jesús fins a la creu. La comitiva passejarà pels voltants del Monestir amb el Sant Crist i farà una pregària als diversos passos del Senyor. En cas de pluja, el Via Crucis es farà al claustre del Monestir.

La jornada dóna el tret de sortida a les nou del matí amb el Via Crucis, que recorrerà fins a dos quarts de dotze els carrers del voltant del Monestir, com ara el carrer Major o la plaça de Pep Ventura. En cas de pluja, es traslladarà al claustre i es passejarà el Sant Crist fent una pregària als diversos passos del Senyor.

El president del grup de portants de Sant Cugat, Pere Pahissa, ha remarcat a Cugat.cat que la celebració, recuperada a la ciutat ara fa vuit anys, ha aconseguit revitalitzar-se.

Pere Pahissa

El Crist de Sant Cugat és únic perquè el representa viu.


A la tarda tindran lloc els actes en memòria de la passió i mort del Senyor amb una lectura reposada, a les cinc de la tarda, i una vetlla de pregària a la Santa Creu, a les vuit del vespre.

Dissabte Sant començarà amb una pregària a les nou del matí, i de dos quarts de dotze al migdia es durà a terme la vetlla pasqual, tot esperant la resurrecció del Senyor.

Diumenge de Pasqua hi haurà missa a les hores habituals: a les nou del matí, a les onze (en castellà), a les dotze del migdia, a un quart de dues de la tarda, a les set de la tarda (en castellà) i a dos quarts de nou. Dilluns de Pasqua es farà missa a les nou del matí, a les dotze i a les vuit del vespre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.