Obert el termini perquè les entitats optin a les subvencions municipals


Temes relacionats

Oberta la convocatòria per sol·licitar subvencions per projectes esportius, culturals i socials ( 8/feb/11)


  • Comparteix:

Les entitats de la ciutat ja poden presentar-se a la convocatòria de subvencions

Les entitats de la ciutat ja poden presentar-se a la convocatòria de subvencions

Les entitats d'àmbit cultural, juvenil, social i esportiu poden presentar-se fins a finals de mes a la convocatòria de subvencions directes que atorga l'Ajuntament per un valor total de 185.000 euros, un 28,8% menys que l'any anterior. Aquestes ajudes se sumen a la línia de convenis que el consistori manté amb prop de 150 entitats per un import de 804.000 euros. En total, el teixit associatiu de la ciutat enguany rebrà gairebé un milió d'euros de l'Ajuntament en concepte de subvencions i convenis.

Fins al 30 d'abril, els col·lectius del món cultural, juvenil, social i esportiu ja poden optar a les subvencions directes que concedeix el consistori. Enguany la injecció municipal destinada a aquestes ajudes ha baixat gairebé un 29% respecte el 2011, situant-se en 185.000 euros.

El consistori ha reservat 50.000 euros per a subvencions de caire cultural i juvenil; 25.000 per a col·lectius socials i 110.000 per a entitats esportives. L'Ajuntament subvencionarà aquells projectes, serveis o activitats que tinguin com a objectiu millorar la cohesió social, promoure la igualtat o garantir els drets socials, entre d'altres metes.

Per poder optar a les ajudes, els agents interessats han d'estar inscrits al Registre Municipal d'Entitats i complir les condicions establertes a les bases, que poden trobar a Santcugat.cat, a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) i a les oficines descentralitzades dels districtes.

A banda de les subvencions directes, l'Ajuntament manté oberta una línia de convenis amb les entitats i col·lectius locals per valor de 804.000 euros. Un total de 125 col·lectius culturals i juvenils s'emporten la part més important d'aquest pastís amb 538.000 euros; seguits de les 22 entitats socials que reben més de 260.000 euros.

Les agrupacions esportives són les úniques que no apareixen en el capítol de convenis en rebre infraestructura esportiva, recursos humans i manteniment, directament del consistori. L'única entitat esportiva que té signat un conveni amb l'administració és el Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), que rep més de 4.000 euros per organitzar la Marxa Infantil, la Mitja Marató i també activitats de caire cultural i social.

En total, aquest 2012, el consistori destinarà prop d'un milió d'euros a les entitats santcugatenques en matèria de subvencions directes i convenis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.