Uns 3.000 santcugantencs subscriuen la iniciativa legislativa popular de millorar les pensions de les vídues


  • Comparteix:

La campanya de recollida de signatures per millorar les pensions de les vídues ja ha aconseguit prop de 3.000 adhesions a la nostra ciutat. Tot i que els organitzadors reconeixen que han tingut molt poc temps per recollir les firmes a la nostra ciutat, esperen que amb el mes que els queda puguin arribar a les 10.000 adhesions.

Des de fa prop d'un mes, un parell de santcugatenques estan recollint signatures per aconseguir que les vídues cobrin més de 600 euros mensuals i que la pensió que han de percebre les persones que van cotitzar abans de l'any 1967, el SOVI, sigui compativble amb aquestes pensions de viudetat.

De moment, a nivell de tot l'Estat, s'han recollit ja 400 mil signatures de les 500 mil que fan falta per presentar una iniciativa legislativa popular, i els promotors de la iniciativa es mostren molt esperançat d'arribar a completar aquesta xifra.

Així ho ha explicat durant una xerrada feta ala nostra ciutat el coordinador de la campanya, Fernando Garcia, que ha destacat que la majoria d'adhesions són de gent jove, menys reticents a signar.

Fernando Garcia

La gent gran a vegades té por que els treguin la pensió, però els joves s'han mostrat molt solidaris.


A la nostra ciutat, la campanya compta amb el recolzament del consistori, que ha distribuit informació pels casals de la gent gran. I és que segons el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs, els serveis a les persones són una prioritat.

Enric Tomàs.

Els serveis a les persones són una prioritat. I ja l'any 2000, quan es va plantejar la iniciativa, ERC s'hi va mostrar a favor, i ara, des de l'equop de govern, creiem que cal ajudar per tirar-ho endavant.


De moment, a la nostra ciutat ja s'han recollit prop de 3000 signatures i els organitzadors esperen arribar a les 10.000. Les persones que vulguin solidaritzar-se amb aquesta campantya, poden trobar els fulls de sigantures a la casa de cultura i als diversos centres cívics dels districtes, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.