Sant Cugat, seu del 2n Fòrum d'Astrofísica amb la presència de científics punters


  • Comparteix:

Fòrum Astrofísica de l'any passat

Fòrum Astrofísica de l'any passat

Un centenar de reconeguts científics d'arreu del món es reunirà a Sant Cugat des d'aquest dilluns i fins dijous per debatre i aprofundir sobre la fenomenologia induïda per raigs còsmics en ambients de formació d'estrelles. Aquest és el tema que centrarà el principal taller del segon Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat.

El Fòrum es va fundar el 2009 i el 2010 Sant Cugat ja va acollir la primera edició del certamen. El Fòrum està pensat com un congrés en forma de tallers internacionals, amb una durada de quatre dies i la participació d'un centenar de científics. Són reunions compactes dels millors experts en cadascun dels temes que s'estudien. És previst que, de cada conferència, se n'editi una monografia de consulta per a investigadors i estudiants avançats.

El Fòrum també vol posar en relleu les idees dels joves científics. És per això que el Fòrum concedirà un premi per taller a la millor presentació d'un estudiant o d'un postdoctorat recent. A banda del reconeixement acadèmic, el premi inclourà dotació econòmica i una litografia del Monestir de Pep Blanes.

A banda, el Fòrum també inclourà una xerrada de divulgació sobre l'origen del sistema solar adreçada al gran públic, que anirà a càrrec del doctor Josep Miquel Girart. La cita serà aquest dimecres a les set de la tarda a la Casa de Cultura.

El segon Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat compta amb el suport de l'Ajuntament, l'Institut de Ciències de l'Espai (IEEC-CSIC), l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA).

A la primera edició del Fòrum, que va tenir lloc el 2010, hi van participar 105 persones procedents d'Europa, el Japó, els Estats Units i Austràlia. La conferència pública del Fòrum la va protagonitzar la doctora Jocelyn Bell-Burnell, descobridora de les estrelles púlsar. L'acte va tenir lloc al Teatre-Auditori davant de 550 assistents.

El Fòrum del 2010 va tenir un impacte de 40.000 euros sobre Sant Cugat, segons l'Ajuntament. És previst que enguany sigui el mateix o el superi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.