'Persistència del mal', el nou llibre de l'escriptor Jordi Bayona


Temes relacionats

Una jam session poètica celebra al Cafè Auditori el Dia Mundial de la poesia (21/mar/12)


  • Comparteix:

Jordi Cadena i Antoni Guiral han presentat el llibre

Jordi Cadena i Antoni Guiral han presentat el llibre

Dos diaris personals que es converteixen en sentinelles de la memòria són el fil narratiu del llibre 'Persistència del mal' de l'escriptor i cineasta Jordi Bayona, que s'ha presentat aquest dimecres al Cafè Auditori. L'acte ha comptat amb dues breus ponències del director de cinema santcugatenc Jordi Cadena i el crític de còmic Antoni Guiral, que han destacat la trajectòria literària i cinematogràfica de l'autor.

Mecànic de professió, Bayona es va endinsar en el món cultural a través dels grups de teatre independent La Pipironda i El Camaleó. Anys més tard va començar el seu vincle amb el cinema, primer amb curtmetratges i després amb peces més llargues, com 'Putapela' i 'Material urbà'. L'any 1976 va ser guardonat amb el primer premi de la Setmana Internacional de Cinema.

El cineasta santcugatenc Jordi Cadena ha destacat en la seva intervenció que l'obra de Bayona va ser molt vanguardista en el seu moment.

Jordi Cadena

Era un cinema que no patia la censura i que estava situat en el vanguardisme. Era un estil experimental.


Malgrat això, des de fa uns anys Bayona només es dedica a l'àmbit literari. El 2002 va guanyar el premi de novel·la curta que atorga la Universitat de Lleida per l'obra 'La noia de la tricolor'. L'escriptor també ha conreat el camp del còmic en la seva etapa a l'editorial Bruguera, on va dur a terme adaptacions al còmic d'obres literàries, com la de 'Tirant lo Blanc' de Joanot Martorell.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.