L'ADF prepara els seus voluntaris per a una temporada d'estiu complicada


Temes relacionats

Sant Cugat acull la 6a jornada de formació de voluntaris d'ADF de la comarca (30/mar/12)

Sant Cugat es prepara per a l'onada de fred ( 3/feb/12)

Els equips d'emergències locals es coordinen davant l'increment de rescats a boscos (28/gen/12)

Els voluntaris d'emergències compten amb nous equips informàtics (22/des/11)


  • Comparteix:

Més de cent voluntaris han participat en l'operatiu

Més de cent voluntaris han participat en l'operatiu

L'Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de Sant Cugat, juntament amb altres grups de la comarca, es prepara per a un estiu que preveuen complicat de cara als incendis. Un centenar de voluntaris del Vallès Occidental ha participat aquest diumenge a la nostra ciutat en una jornada de formació per perfeccionar les tasques de vigilància, prevenció i extinció d'incendis. Els exercicis, organitzats per la Federació d'ADF de la comarca, s'han desenvolupat al Turó de Can Camps i han aplegat 11 formacions.

La jornada ha aplegat veterans i membres més recents de l'ADF per preparar-los de cara a un estiu que es preveu complicat. Els participants han vist de primera mà com es duu a terme el protocol d'actuació en la primera presa de contacte amb un incendi i les tasques que cal seguir en matèria de cartografia i comunicacions.

El responsable de l'ADF de Sant Cugat i cap del simulacre, Ignasi Ferreira, considera que el risc d'incendis d'aquest estiu al Vallès serà alt, tot i les últimes pluges.

Ignasi Ferreira

Esperem com evolucionen la calor i les precipitacions. Si continuen les pluges la campanya començarà més tard.




Ferreira s'ha felicitat perquè la delegació local d'ADF hagi acollit aquestes pràctiques. En aquest sentit també s'ha expressat el regidor de Medi Ambient i Polítiques Ambientals, Joan Puigdomènech, que ha destacat la gran massa forestal que té el municipi.

Joan Puigdomènech

L'ADF és una de les més actives i això ens omple de joia. Celebrem que hi hagi persones qui siguin conscients de la gran massa forestal que tenim.



Abans de les pràctiques d'aquest diumenge, els voluntaris han assistit a cursos teòrics sobre legislació forestal i d'extinció d'incendis a la Casa de Cultura a càrrec dels Bombers de la Generalitat. Després de les pràctiques al Turó de Can Camps, les diferents agrupacions comarcals han organitzat una paellada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.