El Dia de l'Arbre a la Floresta es converteix en una crida contra la tal·la indiscriminada d'arbres


  • Comparteix:

Infants de la zona i de les escoles Avenç i Floresta s'han aumat a plantar un arbre.

Infants de la zona i de les escoles Avenç i Floresta s'han aumat a plantar un arbre.

La celebració del primer Dia de l'Arbre, organitzat pel col·lectiu El Mussol de la Floresta, s'ha convertit en una jornada reivindicativa per demanar més mà dura contra la tal·la d'arbres que, segons asseguren els veïns, fan les constructores de manera indiscriminada. L'alcalde ha demanat la col·laboració dels veïns per lluitar plegats, amb totes les mesures sancionadores a l'abast, contra aquesta pràctica.

Un centenar de veïns i alumnes de les escoles La Floresta i Avenç s'han acostat per plantar el seu petit arbre en la celebració de la primera edició del Dia de l'Arbre.

El col·lectiu de El Mussol ha aprofitat la jornada per demanar a l'Ajuntament que acabi amb la tal·la indiscriminada que efectuen les constructores a l'hora d'edificar. En aquest sentit, el president de l'associació, Daniel Gambús, ha denunciat, amb exemples, aquesta pràctica per part dels constructors i propietaris:

Daniel Gambús

La tal·la és uns infracció urbanística que cal sancionar i fins i tot amb mesures jurídiques. A les constructores els surt més a compte pagar la sanció.


L'alcalde, per la seva banda, ha anunciat la voluntat de l'equip de govern de sancionar i perseguir aquesta pràctica. Lluís Recoder, però, ha demanat la col·laboració, necessària, dels veïns per acabar amb la tal·la il·legal:

Lluís Recoder

Es produeixen tal.les massa sovint. La Polciia té instruccions d'actuar però necessitem l'ajuda dels veïns.


Pel que fa la jornada, els infants han estat els principals plantadors d'arbres. Pares, mares i jardiners han seguit de prop la feina dels cultivadors espontanis:

Pares i nens

Creiem que és una bona iniciativa perquè els infants prenguin consciència.


El tinent d'alcalde de Medi Ambient ha destacat la necessitat de jornades com les d'avui per cultivar la llavor en els més petits del respecte per l'entorn natural. Eduard Pomar ha destacat que l'equip de govern ja ha posat en marxa mesures per evitar destruir el Medi Ambient:

Eduard Pomar

A partir del 2004 aplicarem una ordenança que sanciona la tal.la d'arbres.


La jornada també ha servit per reivindicar la plantació d'espècies autòctones d'arbres i arbust, més adients per fer front a les gelades i alhora, estalviar en el consum d'aigua.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.