El Consorci del Parc de Collserola demana desprogramar els vials d'Enllaç i de Cornisa


Temes relacionats

La ciutat insta la Generalitat a abordar el Pla Especial de Collserola per blindar definitivament el parc natural (19/des/11)

El Consorci del Parc de Collserola nega tenir potestat per impedir les pràctiques militars a la serra (18/des/11)


  • Comparteix:

Parc de Collserola

Parc de Collserola

El Consorci del Parc de Collserola se suma a la petició de l'Ajuntament i d'altres consistoris de la zona per desprogramar del PGM el traçat dels vials d'Enllaç i de Cornisa. Paral·lelament, l'assemblea general del consorci aprova autoritzar únicament exercicis militars 'sense armament' arran de diverses protestes de col·lectius i administracions.

L'assemblea general del Consorci del Parc de Collserola va acordar adherir-se a la 'petició de modificar el Pla General Metropolità per a la substitució del traçat dels vials de Cornisa i d'Enllaç per espais lliures o la qualificació urbanística més adient en cada cas.

El consorci també s'adhereix a la moció presentada per Sant Cugat i altres ajuntaments metropolitans l'any passat en què insta el govern a donar compliment al decret de declaració de Collserola com a Parc Natural. Amb això, es demana l'inici de l'elaboració del Pla Especial de Protecció i Medi Natural amb la finalitat que sigui aprovat inicialment abans del 30 d'octubre del 2012.

Pràctiques militars
A més, a instàncies de la petició de Sant Cugat i altres entitats, el consorci va fer públic que no és competent per resoldre no autoritzar més pràctiques militars dins l'àmbit territorial de la serra de Collserola. Tot i no declarar-se 'no competent', el consorci ha acordat manifestar el rebuig que dins el Parc Natural de Collserola es facin pràctiques i exercicis militars 'amb armament'. També es compromet a autoritzar únicament i exclusivament les caminades com a activitat física dels membres de l'exèrcit espanyol del Parc Natural de Collserola 'sempre que es facin en grups reduïts, amb el material imprescindible i sense l'armament que forma part del seu equip habitual'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.