Arriba el primer #novullpagar popular a vies properes de Sant Cugat


Temes relacionats

La campanya #novullpagar arriba a Sant Cugat (25/abr/12)


  • Comparteix:

Logotip de la plataforma

Logotip de la plataforma

El moviment d'insubmissió als peatges #novullpagar convoca els usuaris d'autopistes a passar sense pagar simultàniament diversos peatges aquest primer de maig. Els peatges de Terrassa-Les Fonts i el de Martorell són els punts més propers a Sant Cugat on hi ha convocada la protesta. La cita és aquest dimarts a les dotze del migdia a una quinzena de peatges de Catalunya i València.

La campanya #novullpagar va néixer fa unes setmanes com a mesura ciutadana de protesta contra l'existència dels peatges i de l'allargament de les concessions a les empreses gestores, a la qual s'afegeix una manca de vies alternatives de qualitat i segurat. La protesta va materialitzar-se quan un veí d'Anglès va penjar un vídeo a la xarxa negant-se a pagar la tarifa. Des de llavors, la principal concessionària dels peatges, Abertis, ha reconegut un augment de casos d'impagament. Partits com Solidaritat Catalana (SI) i la CUP hi han donat suport i, fins i tot, el govern català ha reconegut sentir-se 'proper' als insubmissos. Un dels arguments del promotors de la iniciativa és que la renovació de les concessions de les autopistes catalanes ja estan amortitzades.

Els peatge de la C-16 a l'alçada de Terrassa-les Fonts i el de l'AP-7, en els dos sentits de la marxa, són les barreres més properes a Sant Cugat on hi ha convocada la protesta. El peatge de Mollet de la C-33, el dels túnels del Garraf i el de Vilassar de la C-32, entre d'altres, són alguns del punts on tindrà lloc aquest #novullpagar popular.

En paral·lel, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha convocat a mitjans de maig una reunió del grup de treball per a la reordenació dels peatges. Aquest grup, creat el 1997, està format pel govern, els grups polítics, les empreses concessionàries, els sindicats i les cambres de comerç. L'objectiu és treballar per posar punt final a la discriminació que pateix Catalunya respecte la resta de l'Estat pel que fa a les vies de pagament.

Precisament, aquest dilluns una conductora ha fet un #novullpagar als Túnels de Vallvidrera. Fulvia Nicolas ha estat retinguda durant més de mitja hora a la barrera, tal com ha explicat a través de la xarxa social Twitter. Els cobradors del peatge no la volien deixar passar fins que no signés una declaració del deute o fes marxa enrere. Nicolas s'hi ha negat i finalment els Mossos d'Esquadra han deixat passar la conductora una vegada han pres nota de la matrícula del seu cotxe.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.