Sergi Picazo: 'L'anuari Mèdia.cat demostra que la gent vol pagar per informació de qualitat'


Temes relacionats

Els negocis de Pilar de Borbó, un dels temes silenciats el 2011 pels mitjans segons Mèdia.cat ( 3/mai/12)

Presentació de l'Anuari dels temes silenciats, avui a Barcelona ( 3/mai/12)


  • Comparteix:

Sergi Picazo és membre del Grup Ramon Barnils

Sergi Picazo és membre del Grup Ramon Barnils

El micromecenatge no serà la solució a tots els problemes econòmics del periodisme, però demostra que la gent vol pagar per la informació que li interessa. Així ho ha assegurat un dels coordinadors de l'anuari de silencis mediàtics Mèdia.cat del 2011, Sergi Picazo, durant una entrevista al magazín 'Sant Cugat a Fons' de Cugat.cat (91.5 FM). El treball, un recull de 15 reportatges impulsat pel grup Ramon Barnils, s'ha finançat amb les aportacions de particulars a través d'Internet.

La plataforma de 'crowdfunding' Verkami ha servit a Mèdia.cat per recaptar 6.350 euros per al seu anuari de temes silenciats pels mitjans, pràcticament el doble de l'objectiu inicial. Això ha permès als impulsors ampliar de 12 a 15 el nombre de reportatges, crear una web específica pel treball i organitzar un cicle de presentacions.

Tot i alertar que el micromecenatge no pot ser la solució a tots els mals del periodisme, Picazo ha remarcat que l'experiència ha servit per comprovar que hi ha gent disposada a pagar per informació de qualitat.

Sergi Picazo

Si fem bé les coses hi ha ciutadania disposada a pagar.


La SICAV de la infanta Pilar de Borbó, la inversió dels bancs i caixes del país en la indústria armamentística i el frau fiscal de l'Estat espanyol són alguns dels temes que figuren com a silenciats o maltractats pels mitjans durant el 2011 a l'anuari del grup Ramon Barnils.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.