Sant Cugat se suma a la celebració del Dia d'Europa


  • Comparteix:

Anterior celebració del Dia d'Europa

Anterior celebració del Dia d'Europa

Sant Cugat celebra aquest dimecres el Dia d'Europa amb la tradicional recepció dels veïns de la ciutat originaris d'altres països de la Unió Europea (UE). Itàlia, França i Alemanya són els països europeus amb més ciutadans a Sant Cugat, amb un 69% d'aquest sector de població. L'acte tindrà lloc a les set de la tarda al claustre del Monestir.

A la ciutat hi ha censades 3.562 persones nascudes a estats de la UE que no són de l'Estat espanyol. Cada any, coincidint amb el Dia d'Europa, el 9 de maig, s'organitza una trobada per establir lligams entre els veïns de la ciutat de diversos orígens. Aquest dia es commemora la Declaració de Shuman, és a dir, la proposta del ministre d'Exteriors francés del 1950, Robert Schuman, que va proposar que França i Alemanya gestionessin conjuntament els seus recursos de carbó i acer. Una iniciativa oberta a la resta de països interessats i que es considera la llavor de l'actual UE.

La celebració comptarà amb l'actuació de la formació de jazz Ignasi Terrazza Trio i el periodista de TV3 Rafael Bagot serà l'encarregat de presentar l'acte.

L'any passat es van donar cita a aquesta convocatòria a 400 santcugatencs nascuts a altres països de la Unió Europea.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.