Maulets engega una campanya en contra de la Constitució Espanyola en el seu 25è aniversari


  • Comparteix:

Maulets creu que la Constitució no respecte el dret dels pobles.

Maulets creu que la Constitució no respecte el dret dels pobles.

La reforma de l'estatut d'autonomia i la nova constitució europea centraran, aquest any, les sisenes Jornades contra la constitució espanyola que organitza l'assamblea local de Maulets. El grup independentista celebra, a partir d'avui, una sèrie d'activitats centrades amb sortides al carrer i amb alguna xerrada sobre els temes que ocupen l'edició d'aquesta iniciativa.

Un any més el grup Maulets vol manifestar-se en contra de la Constitució Espanyola que consideren que retalla els principals drets que té Catalunya. Aquest any però les Jornades que el grup independentista organitza quan s'apropa la festa de la Hispanitat giraran al voltant de dos temes més d'actualitat. Per una banda, la reforma de l'estatut d'autonomia i la nova constitució europea.

Segons un dels membres de Maulets, Guim Pros, l'Estatut Català es queda curt en molts aspectes i la Constitució Europea no admet els drets de les nacions sense estat.

Guim Pros

Denunciem que la constitució espanyola com a catalans no ens serveix en cap aspecte, que l'estatut s'ha de reformar entre tots i que la constitució europea no respecta els drets de les nacions sense estat.


Per denunciar aquests aspectes, Maulets ha organitzat una serie d'actes que donaran el tret de sortida avui amb la despenjada d'una pancarta gegant, a la Plaça Octavià, amb el lema "El jovent català diem no a la constitució espanyola i als estatuts. Independència als països catalans".
També es farà una performance contra la constitució espanyola a la plaça de l'ajuntament i una concentració reivindicativa amb assamblees de Maulets d'altres municipis a Barcelona. Aquest any, explica Guim Pros, es tracta de sortir més al carrer.

Gim Pros

Acostumem a fer xerrades sobre la constitució però aquest any sortirem més al carrer.


A més, Maulets ha organitzat una xerrada-sopar sobre les dues constitucions, l'europea i l'espanyola, amb la participació d'un membre de Batasuna, de l'associació NOS de Galicia i del Moviment de Defensa de la Terra.

Per concloure les Jornades, Maulets està pensant fer un homenatge al desaparegut poeta Miquel Martí i Pol amb la col·laboració de l'actriu santcugatenca, Emma Vilarassau i Mªdel Mar Bonet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.