Sant Cugat celebra el Dia d'Europa i recorda que el català encara no és una llengua reconeguda a la UE


Temes relacionats

Sant Cugat se suma a la celebració del Dia d'Europa ( 9/mai/12)


  • Comparteix:

Més de 300 ciutadans provinents de diferents països d'Europa que han establert la seva residència a Sant Cugat han omplert aquest dimecres el claustre del Monestir en la celebració del Dia d'Europa. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha animat els nouvinguts a aprendre el català i a donar valor a una llengua que encara no està reconeguda a àmbit europeu però que parlen més de 10 milions de persones.

A Sant Cugat hi ha censades més de 3.500 persones nascudes a estats de la Unió Europea (UE) que no són de l'Estat espanyol. Itàlia, França i Alemanya són els països europeus amb més ciutadans a Sant Cugat. Un any més, el claustre del Monestir ha estat l'escenari per establir lligams entre els veïns de la ciutat de diversos orígens. Els assistents han anat identificats amb unes enganxines per saber els idiomes i el país d'origen dels participants.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha engrescat tots els nouvinguts a aprendre i posar en valor la llengua de Catalunya, el català.

Mercè Conesa

La presència del català a la Unió Europea encara no està reconeguda. Els faig aquesta reflexió perquè ells també es mostrin sensibles a aquesta demanda.






Ciutadans de diferents nacionalitats europees han explicat a Cugat.cat què els ha portat a viure a Sant Cugat.

Nouvinguts

Ens va agradar la tranquil·litat de Sant Cugat, sobretot pels nens. / He arribat fa poc hi ha més qualitat de vida que a Barcelona. / Vaig arribar per feina i des del primer moment em va agradar molt la ciutat.





Representants polítics del consistori han assistit a aquesta celebració que ha comptat amb activitats per als més menuts, un refrigeri i l'actuació musical del grup de jazz Ignasi Terrazza Trio.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.