Un eixam volàtil cobreix part d'un cotxe a la carretera de Cerdanyola


  • Comparteix:

Imatge de la part posterior del cotxe. /Font: Localpress

Imatge de la part posterior del cotxe. /Font: Localpress

Un eixam volàtil d'abelles s'ha adherit aquest dimecres sobre la part posterior d'un vehicle estacionat al final de la carretera de Cerdanyola. Després d'unes hores i de la intervenció de Policia Local, que ha acordonat la zona, els insectes han marxat. L'eixam volàtil surt normalment durant la primavera-estiu quan la colònia d'abelles comença el seu creixement poblacional i ja no té lloc on criar i apilar el seu aliment.

Els eixams volàtils apareixen de manera sobtada i poden col·locarse a llocs tan diversos com gronxadors, semàfors, fanals o parts del cotxe. Les abelles, seguint la reina, van cap el lloc on aquesta els guia per establir-ne el seu rusc.

El procediment a seguir en cas de trobar-se un eixam volàtil és no fer res i trucar a bombers, que són els experts en aquesta matèria. Quan les abelles es troben en aquesta situació no piquen, però cal no espantar-les perquè llavors se senten amenaçades i ataquen.

En cas que els bombers o els apicultors no vinguin a retirar l'eixam, cal deixar passar unes hores i esperar. A l'endemà ja hauran marxat totes soles. Es recomana no mullar-les ja que no serveix de res.

Les abelles, com tots els animals en perill d'extinció, estan protegides per llei. Per aquest motiu el cos de Bombers de la Generalitat intervé cada any gairebé 1.500 sortides per eixams entre primavera i estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.