Quatre usuaris en dos anys, balanç dels punts de càrrega per a vehicles elèctrics


Temes relacionats

Testa instal·la punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en un edifici de Sant Cugat (17/nov/11)

La fira del vehicle elèctric i el nou punt de recàrrega consoliden Sant Cugat com a pionera de la mobilitat elèctrica (17/jul/10)

Sant Cugat reforça la seva aposta pel vehicle elèctric ( 9/jul/10)


  • Comparteix:

Punt de càrrega a l'estació de servei dels Túnels de Vallvidrera

Punt de càrrega a l'estació de servei dels Túnels de Vallvidrera

Els tres punts de servei de recàrrega per a vehicles elèctrics de la ciutat només s'han utilitzat quatre vegades des de la seva posada en marxa ara fa dos anys, segons xifres de l'Ajuntament i de l'empresa encarregada del seu manteniment, Tabasa. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha reconegut aquestes dades i ha justificat la seva manca d'ús a causa del llarg temps de càrrega que necessiten per a cada cotxe, que oscil·la entre les tres i les quatre hores. Malgrat això, ha descartat desmantellar-los perquè no suposen un cost de manteniment per al consistori.

Dos usuaris al punt de servei dels Túnels de Vallvidrera i dos més al de l'aparcament de l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Volpelleres és el total de la demanda que han tingut els punts de càrrega per part de particulars, malgrat que diversos fabricants de vehicles elèctrics també els han utilitzat per fer-hi proves pilot. Pel que fa a l'únic punt gestionat per l'Ajuntament, el de l'avinguda Pla del Vinyet, cap usuari l'havia utilitzat fins el mes passat.

Tot i que el cost d'instal·lació dels tres punts ha estat de 32.000 euros aproximadament (16.000 per al punt dels Túnels de Vallvidrera, que és doble, i la resta dividida a parts iguals entre els dos restants), tant el consistori com l'empresa pública asseguren que de moment no han suposat cap despesa de manteniment. Per aquesta raó, el regidor de Medi Ambient ha descartat el seu desmantellament. Ho ha dit a Cugat.cat.

Joan Puigdomènech

La instal·lació ja s'ha fet i els punts de recàrrega són força autònoms.


Segons Puigdomènech, el principal motiu del seu poc èxit és el temps d'ús que necessiten, que oscil·la entre les tres i les quatre hores, que fa més pràctic carregar els vehicles a casa. En aquest sentit, el regidor de Medi Ambient ha aclarit que es van instal·lar a Sant Cugat pensant més en la seva visibilitat que en l'eficiència que proporcionen.

Joan Puigdomènech

Es volia promocionar el cotxe elèctric per vèncer l'imaginari que no hi ha benzineres per aquests vehicles.



Aquestes dades confirmen la informació donada per l'equip de govern de Vic a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), en què afirmava que aquests punts de recàrrega no s'han fet servir en cap de les ciutats on s'han instal·lat, és a dir, Barcelona, Terrassa, Sabadell i la mateixa capital d'Osona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.