La Festa Major busca el seu model de seguretat


Temes relacionats

La Festa Major busca consens i més participació per reinventar-se ( 5/mai/12)

El director de Comediants anima l'Ajuntament a destinar els màxims recursos possibles a la Festa Major ( 4/mai/12)


  • Comparteix:

La seguretat ha centrat la tercera jornada de debats 'La Festa Major. Repensem-la'. Els experts i especialistes coincideixen que una festa és sempre un risc que s'ha d'assumir amb recursos, prevenció i un estricte compliment de la llei i les diferents normatives. Per això, diuen, cal oblidar-se d''això no ha passat mai' i ser conscients que el risc zero no existeix.

En aquesta ocasió, el debat, que s'ha desenvolupat aquest divendres a la Casa de Cultura, ha comptat amb els responsables de Protecció Civil de Manresa i Granollers, Xavier Jovés i Cinta Salvany, respectivament, i amb l'enginyer industrial especialitzat en seguretat d'estructures i instal·lacions efímeres i festives Esteve Costajussà.

Tots tres han destacat la importància de posar prevenció a les festes i celebracions, i comptar amb la complicitat de les entitats en aquesta tasca. Els experts han recordat que el risc zero no existeix.

Ponents

Han de valorar el risc. El risc zero no existeix. / No existeix allò d'això no ha passat mai. / Tot està a la llei i s'ha d'aplicar.


Aquest debat ha comptat amb una trentena de participants membres d'entitats, de l'Ajuntament i d'altres institucions, així com del regidor de Cultura, Xavier Escura. Els oients han fet arribar els seus dubtes sobre prevenció i seguretat, especialment sobre l'aplicació de les noves normatives. De fet, des del juliol passat existeix un nou decret relacionat amb la segurat i les festes locals que s'haurà d'aplicar per primera vegada la propera Festa Major.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.