Nou rècord de donacions a la Marató del Banc de Sang i Teixits


  • Comparteix:

La marató de donació s'ha desenvolupat a l'ajuntament

La marató de donació s'ha desenvolupat a l'ajuntament

La 5a edició de la Marató de Donació de Sang a la ciutat ha evidenciat de nou el compromís dels santcugatencs. Les donacions han superat l'edició anterior amb 319 extraccions, tot i que el nombre de participants que s'han acostat fins l'ajuntament ha superat els 370. Durant les 12 hores de portes obertes, la marató ha mantingut el bon ritme de donacions, que permetran ajudar les reserves de sang.

Les maratons com la d'aquest dissabte a Sant Cugat serveixen per mantenir les reserves de sang dins els nivells necessaris per fer front a la demanda. Ara mateix, aquestes reserves oscil·len entre els sis i set dies, tot i que el Banc de Sang i Teixits vol arribar als vuit dies per garantir la campanya d'estiu, quan sempre hi ha un increment de la demanda.

Davant aquesta necessitat, la Marató de Donació de Sant Cugat ha permès posar un gra de sorra. De fet, la cita ha superat les 310 donacions de l'edició anterior i durant 12 hores s'han recollit 319 extraccions. Gairebé el 60 % d'aquestes s'han fet en persones de 35 a 54 anys.

Ho ha explicat la promotora del Banc de Sang i Teixits, Carmen Díaz.

Carmen Díaz

Molt contents perquè hem superat un repte important. L'any passat ja havíem aconseguit una fita desconeguda fins el moment i aquest any l'hem tornat a superar.


Díaz també ha expressat la seva satisfacció per la cinquantena de persones que han donat sang per primera vegada. De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, que ha col·laborat amb la iniciativa, ha destacat la importància de gestos com aquest de donar.

Susanna Pellicer

Tothom parla de crisi que no hi hagi diners, el fet que una cosa teva pugui ajudar tres persones crec que és important.



La ciutat col·labora habitualment amb les campanyes de donació, ja que compta amb un punt fixe al Capio Hospital General de Catalunya (HGC) i diverses empreses i campus universitaris s'hi sumen a les diferents iniciatives de donació de sang. Enguany, a més, el Rotary Club de la ciutat ha col·laborat en la jornada i amb la seva difusió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.