El Dia Mundial de la Fibromiàlgia visibilitza una malaltia silenciosa


Temes relacionats

Sant Cugat se suma al Dia Mundial de la Fibromiàlgia reclamant més reconeixement social i legal (12/mai/11)


  • Comparteix:

La plaça dels Quatre Cantons ha estat el centre de la difusió de la fibromiàlgia

La plaça dels Quatre Cantons ha estat el centre de la difusió de la fibromiàlgia

La secció local de l'Associació Catalana d'Afectats per la Fibromiàlgia ha commemorat aquest dissabte el dia d'aquesta malaltia, fent-la més visible a la ciutadania. L'entitat ha alertat de la necessitat de conscienciar la societat respecte la fibromiàlgia, a més de seguir fent difusió perquè, segons la coordinadora de l'associació, 'són malaltes però no invisibles'.

Aquest dissabte s'ha commemorat el Dia Mundial de la Fibromiàlgia, malaltia que es caracteritza per un dolor crònic generalitzat i d'una sensació dolorosa a la pressió d'uns punts sensibles específics. Malgrat que l'interès dels santcugatencs ha disminuït respecte d'altres anys, l'associació segueix la seva tasca de visibilització de la malaltia per conscienciar la ciutadania.

La coordinadora de l'Associació Catalana d'Afectats per la Fibromiàlgia a Sant Cugat, Analis Méndez, ha subratllat la importància que els santcugatencs coneguin aquesta afecció.

Analis Méndez

Hi ha molta gent diagnosticada però no vénen a cap associació. S'ha de sortir al carrer encara que no tinguis ganes.



La fibromiàlgia és una malaltia crònica amb símptomes oscil·lants, en funció de l'època. Per això cal informar la societat d'aquesta patologia en cas que pateixin els mateixos símptomes.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la tasca dels membres de la secció local de l'entitat.

Mercè Conesa

Elles no es queden a casa sense fer res. Segueixen sortint al carrer, treballant per la ciutat, perquè qualsevol persona que necessiti informació pugui trobar-la a través de l'associació.



La secció local de l'Associació Catalana d'Afectats per la Fibromiàlgia, que ha posat aquest dissabte a disposició dels ciutadans una taula informativa a la plaça dels Quatre Cantons, pertany a la taula de malalties neurològiques de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.